Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

18. 05. 2022. 16:22 >> 16:22
3

SVE OTVORENO ZA CRNU GORU

FIBA isključila Rusiju i Bjelorusiju iz svih svjetskih takmičenja

Košarkaške reprezentacije Rusije i Bjelorusije isključene su iz svih svjetskih takmičenja, odlučio je Izvršni odbor Svjetske košarkaške federacije i pozvao Bord evropskog ogranka te asocijacija, FIBA Evropu, da uradi isto za takmičenja koja organizuje.

Skupština FIBA Evrope zakazana je za subotu u Viljnusu.

Takmičarska komisija FIBA Evrope predložila je da se Rusija, zbog invazije na Ukrajinu i sankcija koje su uslijedile, isključi iz svih takmičenja, a da njeno mjesto na predstojećem Evropskom prvenstvu zauzme Crna Gora.

Izvršni odbor FIBA odlučio je i da nijedno takmičenje neće biti održano u Rusiji i Bjelorusiji, dok će timovi iz tih država biti izbačeni iz svih FIBA takmičenja.

Muške reprezentacije Rusije u grupi H i Bjelorusije u grupi B su izbrisane iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Što se tiče košarkašica i Svjetskog prvenstva u Australiji, umjesto Rusije učestvovaće Portoriko koji je bio u istoj kvalifikacionoj grupi sa Ruskinjama.

Zabranjeno je i učešće Rusiji i Bjelorusima na turnirima u 3x3 basketu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније