Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

09. 05. 2022. 12:28 >> 12:32

PRED DUEL SA PARTIZANOM

Jagodić Kuridža: Ako bude odlučivala jedna lopta, možda ode na našu stranu

Ako budemo mogli da kontrolišemo fizički Partizanu, mislim da možemo da imamo svoje šanse u utakmici, kazao je danas na pres konferenciji krilni centar Budućnost Volija, Marko Jagodić Kuridža.

"Mislim da smo tu gdje smo htjeli da budemo. Nakon četvrtfinalnih utakmica sa FMP-om imamo duel sa Partizanom gdje znamo svi šta nas čeka. Ono što od nas očekujem i što mislim da može da nam pomogne je da prije svega budemo dobri fizički, jer oni će sigurno biti. Imali su pauzu nakon utakmice sa Bursom, koju su izgubili i sigurno da će htjeti da pokažu dodatni napor, a to je najlakše pokazati fizički. Ako mi budemo mogli da ih iskontrolišemo fizički mislim da možemo imati svoje šanse u utakmici", kazao je košarkaš Budućnosti.

On se osvrnuo i na atmosferu u "Pioniru" kao i na faktor navijača.

"Navijači sa jedne strane su uvijek vjetar u leđa, kada igraš u svojoj dvorani i oni će sigurno imati dodatnu motivaciju da pred njima naprave šta je dobro za njih. Što se nas tiče, tj. što se mene tiče ne zanima me da li će biti puna hala ili ne. Ako bude puna hala – super, ako ne bude opet dobro.. I prošli put sam rekao da u našoj ekipi ima dosta iskusnih igrača i da ne smijemo da mislimo o tome da li je neka sala puna ili nije. Naše je, ako budemo fizički na nivou, ako možemo da ispariramo onda možemo odigrati dobru utakmicu", kazao je on.

Budućnost je imala ulogu favorita protiv FMP-a, međutim u delu sa Partizanom ta "titula" ide "crno-bijelima".

"U ovoj seriji Partizan ima veći pritisak, domaćini su, imaju dvije utakmice kod kuće i od njih se očekuje da uđu u finale. Ali, kao što je FMP dao sve od sebe protiv nas, čak mislim da ne griješim ako kažem da je i FMP dobio jedan meč da ne bi bilo nezasluženo. Tako da, ako odigramo utakmicu u kojoj će odlučivati jedna lopta, možda ta jedna lopta ode na našu stranu pa bi imali šansu u „Morači“, pred našim navijačima", kazao je Jagodić Kuridža.

Košarkaš Budućnosti je pred meč sa FMP-om kazao da je "teško dobiti istu ekipu četiri puta u sezoni". Kada su ga podsjetili na te riječi i da li iste mogu da se upotrijebe na susret sa Partizanom, on je to potvrdio.

"Isto to mislim i sad. Partizan nas je dobio dva puta, gdje su u tim utakmicama x faktor bili igrači za koje se mi nismo ni nadali u tom trenutku. U prvom meču to je bio Gregor Glas, dok je u drugom meču to bio Madar. Utakmice su bile egal, iako su na kraju završene sa 7-8 poena razlike, imali smo i mi svoje šanse. Mi ne treba da se opteretimo utakmicom u Beogradu, treba da odemo, damo sve od sebe i da čekamo svoju šansu".

Na pitanje koliko će biti teško protiv Zaka Ledeja koji igra odlično, Jagodić Kuridža je rekao da Budućnost igra protiv Partizana, a ne Zaka Ledeja.

"Sigurno da se radi o dobrom igraču ali mi igramo protiv Partizana, ne Ledeja. Oni imaju dosta kvalitetnih igrača, kao što mislim da ima i u našoj ekipi. Više bih volio da oni misle o nama, nego mi o njima. Ne treba da stavljamo pritisak na sebe, ne treba da mislimo o njima već da gledamo kako ćemo mi da igramo".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније