Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ Beta ]

29. 03. 2022. 15:18 >> 15:19

ZVANIČNO

Letonija, Kipar i Finska domaćini EP za košarkaše 2025.

Evropsko košarkaško prvenstvo 2025. godine održaće se u Letoniji, na Kipru i u Finskoj, saopštila je danas Fiba Evropa.

Na ceremoniji u Minhenu saopšeno je da će Letonija biti domaćin završne faze takmičenja i jedne grupe u grupnoj fazi. Kipar i Finska biće domaćini po jedne grupe.

Evropsko prvenstvo održaće se u septembru 2025. godine, a tačan datum biće naknadno objavljen.

Kako se navodi na sajtu Fibe, uoči objavljivanja domaćina, Odbor Fiba Evropa razgovarao je o trenutnoj situaciji u Ukrajini, na koji način rat utiče na sport, prevashodno na košarku.

Uzimajući u obzir izuzetno teške okolnosti i velike izazove sa kojima se zemlja suočava i kao čin solidarnosti prema Košarkaškom savezu Ukrajine, Odbor je odlučio da do novembra nastavi ekskluzivne razgovore sa Ukrajinom u vezi sa domaćinstvom četvrte grupe Evropskog prvenstva 2025. godine.

Istovremeno, Fiba Evropa će raditi na alternativnom planu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније