Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ L.V. ]

15. 03. 2022. 10:37 >> 10:53

NBA

Taunsova partija koja se nije vidjela od 2000. i Šakil O'Nila

Karl Entoni Tauns je sinoć ostvario jednu od najboljih partija koja poodavno nije viđena u NBA ligi.

Popularni KAT je u pobjedi Minesote nad San Antonio Sparsima 149:139 postigao 60 poena što je rekord ove sezone u cijeloj ligi, ali i rekord u istoriji franšize iz Minapolisa.

 

Toj nevjerovatnoj brojci poena je dodao 17 skokova, a imao je i 3 asistencije.

 

"Rekao sam treneru (Kris Finč - prim.red.) prije utakmice da znam da nam treba ova pobjeda, i da ću da uradim sve što je potrebno da je ostvarim. Ako treba da na terenu provedem svih 48 minuta, spreman sam na to. To mi je bilo u glavi prije utakmice - moram da dominiram, moram da dam sve od sebe", kazao je Tauns nakon meča.

Njegov šut iz igre je bio 19/31 a posebno je interesantno da je za tri poena pucao 7/11.

Prije sinoćnje utakmice je imao rekord karijere od 56 poena protiv Atlente Hoksa 28. marta 2018. godine, i tada je pomjerio granice svoje franšize.

Što se poenterskog učinka ove sezone tiče LeBron Džejms i Tre Jang su imali partije u kojima su postizali po 56 poena.

KAT je sinoć sa svojim dabl dabl učinkom od 60 poena i 17 skokova postao prvi košarkaš sa jednom takvom partijom još od Šakil O'Nila koji je u martu, sada davne 2000. godine imao 61 poen i 23 skoka.

"Cijela ekipa je srećna zbog njega. Ova partija je bila nevjerovatna, i našim navijačima je trebalo ovako nešto", kazao je plej Timbervulvsa D'Anđelo Rasel koji je pobjedio doprinio sa 19 poena.

Minesota je samo pobjedu iza Denvera koji je na šestoj poziciji Zapadne konferencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније