Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B.Č.J. [ Beta ]

25. 10. 2021. 09:28 >> 09:29

NBA LIGA

Pobjede Lejkersa i Golden Stejta

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobijedili su noćas Memfis sa 121:118 i ostvarili prvi trijumf u novoj sezoni u NBA ligi.

Lejkerse su predvodili Karmelo Entoni sa 28 poena i Entoni Dejvis sa 22 poena, osam skokova i četiri blokade. Dejvis se popeo na deveto mjesto vječne liste najboljih strijelaca lige sa 27.423 poena.

Lebron Džejms u pobjedi je učestvovao sa 19 poena, šest skokova i šest asistencija, a Rasel Vestbruk sa 13 poena, 13 asistencija, sedam skokova i četiri ukradene lopte.

U ekipi Memfisa najbolji je bio Dža Morant sa 40 poena, 10 asistencija, tri skoka i tri ukradene lopte. Dezmond Bejn dodao je 17 poena, a Stiven Adams 14 poena i 16 skokova.

Košarkaši Golden Stejta pobijedili su Sakramento sa 119:107 i zadržali maksimalni učinak od tri pobjede u ligi. Stefen Kari bio je najefikasniji u pobjedničkom timu sa 27 poena, 10 asistencija, sedam skokova i tri ukradene lopte. On je postao prvi košarkaš u istoriji franšize sa 5.000 asistencija.

Džordan Pul pobjedi je doprinio sa 22 poena, Endru Vigins sa 17, a Drejmond Grin sa 14 poena, šest skokova i šest asistencija. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica je za nepunih 10 minuta postigao dva poena i imao je tri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

U timu Sakramenta najefikasniji su bili Harison Barns sa 24 poena i sedam skokova, Dejvion Mičel sa 22 poena i Rišon Holms sa 16 poena i 11 skokova.

Košarkaši Filadelfije pobijedili su Oklahomu sa 115:103 i nanijeli joj treći uzastopni poraz na početku takmičenja. Set Kari postigao je 28 poena za pobjednički tim, a Džoel Embid 22 poena, devet skokova i šest asistencija. Tobajas Haris dodao je 14 poena, devet skokova i pet asistencija.

Najefikasniji u ekipi iz Oklahome bio je Šej Gildžes-Aleksandar sa 29 poena, osam asistencija i šest skokova. Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski igrao je nepunih sedam minuta i postigao je četiri poena, uz jedan skok i jednu asistenciju. U ekipi nije bio Bena Simonsa, iz privatnih razloga.

Šarlot je pobijedio Bruklin sa 111:95 i ostvario treću uzastopnu pobjedu. Hornetse je predvodio Majls Bridžis sa 32 poena i devet skokova, Lamelo Bol postigao je 18 poena uz po pet skokova i asistencija, a Iš Smit 15 poena, od kojih 11 u četvrtoj četvrtini.

U timu Bruklina, koja ima skor 1/2, najefikasniji je bio Kevin Durent sa 38 poena, dok je Džejms Harden postigao 15 poena, uz osam asistencija i sedam skokova.

Navijači Bruklina su ispred hale protestovali i podržali igrača Bruklina Kajrija Irvinga koji, prema pravilima države Njujork, ne smije da igra ukoliko nije vakcinisan protiv korona virusa.

U ostalim utakmicama Boston je pobijedio Hjuston sa 107:97 predvođen Džejsonom Tejtumom koji je postigao 31 poen, a Orlando je bio bolji od Njujorka sa 110:104 i prekinuo niz od dva poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније