Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 05. 2013. 18:22 >> 18:42
1

ODLUKA

FIBA: SP sa 32 tima

Bord FIBA koji je održan u Istanbulu donio je važne promjene u sistemu i kalendaru međunarodnih takmičenja od 2017. do 2030. godine. Svjetska prvenstva igraće se na četiri godine, a broj reprezentacija učesnica biće povećan sa 24 na 32 nacionalne selekcije.

Odlukom borda FIBA kontinentalni šampionati od 2017. godine održavaće se na svake četiri godine. Nakon SP u Španiji 2014. godine naredno SP biće održano 2019. godine a isti sistem važiće i za Evropska prvenstva.

Jako važne promjene napravljene su i u samom sistemu takmičenja. Umjesto dosadašnje 24 selekcije, na budući prvenstvima svijeta učestvovaće 32 reprezentacije.

Važno je naglasiti da će se za naredne svjetske šampionate igrati kvalifikacioni turniri i to u šest termina: novembar (2017), februar, jun, septembar, novembar (2018) i februar (2019).

Kada su Olimpijske igre 2020. godine u pitanju, po novom formatu FIBA, direktan plasman se može obezbijediti na Svjetskom prvenstvu 2019. godine kao i na četiri kvalifikaciona turnira koji će naknadno biti održani u četiri zone.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније