Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

16. 09. 2015. 14:14 >> 18:00
1

NAPUSTIO BUDUĆNOST

Vitkovac prešao u Partizan

Doskorašnji košarkaš Budućnosti Čedomir Vitkovac vratio se u Partizan, za koji je nastupao od 2007. do 2009. godine.

 

Potpredsjednik Partizana Miroslav Berić je potvrdio da će Vitkovac ponovo nastupati za "crno-bijele" i dodao da je klub na pragu dogovora sa još nekim košarkašima, kao i da je u planu angažovanje "jednog stranog igrača".

"Juče smo angažovali prvog igrača, Čedomira Vitkovca. Za sada je jedan stranac u planu. Blizu smo novih potpisa, ali ne bih sad o tome... Trener sa saradnicima danima skautira igrače. Nijesmo u situaciji da ponudimo velike ugovore. Nije lak posao da se nađe jeftin igrač koji može da pomogne ovoj mladoj ekipi", naveo je Berić.

Takođe, potvrđeno je da je na probu došao krilni centar Adin Vrabac, ali i demantovano da Miloš Koprivica neće moći da bude registrovan.

Partizan zvanično predstavio Božića

Košarkaški klub Partizan zvanično je danas imenovao Petra Božića za novog trenera.

"Velika mi je čast što sam ovdje, a s druge strane velika odgovornost koja se pojačava zbog specifične situacije. Pred nama je jedan težak period, u kome je nahitnije formiranje ekipe koja će dočekati početak sezone, a koja će biti u skladu sa očekivanjima koja stavljamo pred sebe", rekao je Božić novinarima u Beogradu.

Božić na klupu "crno-bijelih" dolazi umjesto Duška Vujoševića, čiji je bio asistent tokom prethodne dvije sezone.

On je sa Partizanom potpisao dvogodišnji ugovor uz mogućnost produžetka na još jednu sezonu.

"Ukazana mi je velika čast, ja ću se truditi da uz umijeće i pozitivnu energiju opravdam povjerenje koje mi je dato", dodao je Božić.

On je naveo da je od momenta kada je postao pomoćni trener Partizana priželjkivao da jednog dana bude i prvi trener.

"Izazov je ogroman i odgovornost je ogromna... Ova godina treba da se iskoristi da se odgurnemo sa tog finansijskog dna", rekao je on.

Novinare je zanimalo i da li je razgovarao sa Vujoševićem.

"Naravno da sam razgovarao sa Duletom. Zvao sam ga istog dana kada su mi ponudili da budem trener. Jako ga cijenim i poštujem, uz njega sam naučio mnogo stvari kao igrač i kao trener i hvala mu na tome. Sada moram da se okrenem naprijed", naveo je Božić.

Novi trener Partizana je rekao da će pored njega u stručnom stabu biti Dušan Kecman, Vule Avdalović i Goran Tadić.

Kada je riječ o timu, Božić je naveo da "crno-bijeli" pod ugovorom imaju 11 košarkaša.

"S obzirom da je Čedomir Vitkovac juče potpisao ugovor, sada imamo 11 igrača pod ugovorom. Od početka priprema je bilo 24-25 igrača, poslije se spisak morao smanjiti. Hvala momcima koji su vrijedno trenirali i dokazivali se i željeli da ostanu tu. I ovaj tim će pretrpjeti neke promjene, bićete obaviješteni na vrijeme", naveo je on.

Dugogodišnji predsjednik Partizana Predrag Danilović podnio je krajem avgusta neopozivu ostavku na tu funkciju, a nova uprava, na čelu sa predsjednikom Nikolom Pekovićem, nije željela da produži ugovor sa Vujoševićem.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније