Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

28. 10. 2024. 12:53 >> 13:19

HOLANĐANIN "NIJE PREŽIVIO" PORAZ OD VEST HEMA

Konačno: Erik ten Hag nije više trener Mančester junajteda

Erik ten Hag nije više zvanično trener Mančester junajteda, odlučio je danas odbor kluba.

Holanđanin je došao kao velika nada na Old traford, nakon što je sjajno vodio Ajaks. Međutim od "Teatra snova" napravio je pravi "Teatar košmara".

Dovoljno je reći da je u svom mandatu potrošio preko 720 miliona eura na pojačanja a da su "crveni đavoli" daleko od igre, forme i rezultata koji bi opravdali toliki novac.

Pa ipak, činilo se da je Ten Hag "od teflona", jer uvijek je uspijevao da sačuva svoj posao.

Niz od osam utakmica u kojma je Junajted slavio samo protiv Brentforda 2:1, a u ostalim mečevima je zabilježio dva poraza i pet remija na kraju je došlo glave strategu iz Haksbergena.

Ten Hag jednostavno nije bio idealan izbor za trenera Junajteda. Jedan je od rijetkih Holanđana koji ne briljira u engleskom jeziku, izjave nakon poraza i loših igara su dodatno iritirale navijače Junajteda.

Izgledalo je da gotovo nikada nije želio da preuzme odgovornost za poraz, ubijeđivao je sve da je tim na pravom putu, i da će se sve sabirati na kraju sezone.

To nakon poraza od Vest Hema u posljednjem kolu Premijer lige ipak nije dočekao.

U Junajtedu je osvojio Karabao kup 2023. godine, kao i FA kup 2024. u finalu gdje je slavio protiv gradskog rivala Mančester Sitija, što mu je i produžilo "život" na klupi slavnog kluba.

Ipak svega tri boda iz tri utakmice u Ligi Evrope, a u Premijer ligi su tek na 14. mjestu sa 11 bodova osvojenih iz devet kola.

Ekipu će u narednom periodu voditi nekada legendarni fudbaler kluba Rud van Nistelroj, a već neko vrijeme se pominju potencijalni nasljednici.

Kako stvari stoje Ćavi je prvi na pol poziciji kao zamjenik Ten Haga, a klub je pregovarao i sa trenerom Brentforda Tomasom Frankom, kao i sa Rubenom Amorimom trenerom Sportinga.

Pominje se i Edin Terzić, bivši trener Borusije Dortmund.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније