Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Goran Radević

23. 10. 2024. 09:22 >> 09:24
Čitaj mi:

Omladinci Budućnosti gostuju Trabzonu u drugom kolu kvalifikacija za ligu šampiona

Sanjaju proljeće u Ligi šampiona

Nakon dva treninga odrađena po kiši u kampu mlađih kategorija i ženskog tima Trabzona, omladinci Budućnosti večeras u 18 sati istrčaće na čuveni Šenol Guneš Papara park, stadion koji nosi ime aktuelnog sedamdesetvogodišnjeg trenera Trabzonspora, koji je kao klupski golman osvojio šest titula prvaka države, a 2002. godine sa selektorske pozicije vodio Tursku do bronze na Svjetskom prvenstvu.

Sinoć je izabranike Marka Janjevića posjetio Stefan Savić, jedan od idola kapitena ove generacije Bodina Tomaševića.

" Puno nam znači posjeta i riječi podrške najboljeg odbrambenog igrača u istoriji crnogorskog fudbala. Oslabljeni smo, ali moram da napomenem da i momci koji su tu imaju puno međunarodnih nastupa sa reprezentativnim selekcijama, neki od nas i u seniorskoj ekipi Budućnosti i vjerujem da imamo kvalitet da dobro pariramo, nadam se i da budemo bolji na terenu od vršnjaka iz Trabzona " , optimista je centralni bek omladinaca plavo-bijelih.

U odsustvu veznih igrača Lazara Savovića i Andrije Bulatovića (trebalo bi da igraju danas za prvi tim protiv Bokelja), i Matije Jovanovića, kome je klub dozvolio da pojača kadetsku reprezentaciju na kvalifikacionom turniru, vrlo je važno za stručni štab da roviti Stefan Đukanović bude na raspolaganju i pojača saigrače na sredini terena bar u jednom dijelu utakmice.

" Siguran sam da i u ovom sastavu imamo dobar tim, i da možemo da ostvarimo povoljan rezultat pred revanš na našem stadionu. Što se moje povrede tiče, nakon 10 dana pauze počeo sam da treniram sa ekipom i vjerujem da ću bar pola sata moći da pomognem saigračima ", kazao je mlađi brat Viktora Đukanovića, koji dodatno seniorsko iskustvo stiče na pozajmici u drugoligašu Podgorici, baš kao i Kumburović i Vukanić.

 

Trener Janjević smatra da bez obzira na odustvo trojice prvotimaca, ima na raspolaganju igrače koji mogu da se nose i igraju ravnopravno sa četvroplasiranim timom u turskom prvenstvu (Trabzon ima tri boda manje od Galatasaraja).

"Igramo protiv ekipe koja ima ozbiljan kvalitet, dovoljno govori podatak da su omladinski prvaci fudbalske zemlje kakva je Turska. Što se tiče nas, došli smo bez trojice veznih igrača, ali mislim da imamo rješenje za te pozicije - Vukanić, Šaranović i Brajović su priključeni prvom timu, većina ovih fudbalera prošli su kroz dobar rad u klubu i akademiji saveza, pokazali su i protiv Dinama iz Tbilisija da imaju kvalitet i mislim da imamo dovoljno razloga da vjerujemo u dobar rezultat ", izjavio je Janjević, u čijem stručnom štabu su pomoćni treneri Goran Burzanović i Ivan Mijušković, trener golmana Ljubo Belojević, kondicioni trener Ivan Božović i video analitičar Nikola Ivanović.

Utakmica drugog kola kvalifikacija za ligu šampiona Trabzon - Budućnost igra se od 18 sati, revanš je 6. novembra pod Goricom.

Pobjednik dvomeča u trećem kolu igraće protiv vršnjaka iz Sarajeva, a na proljeće slijedi ono najbolje - ukrštanje sa jednim od timova koji bude na pozicijama od 7 do 16 na kraju elitne grupne faze juniorske lige šampiona - u ovom trenutku su potencijalni rivali Juventus, Bajern, Bajer, Benfika, Atletiko Madrid.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније