Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

22. 10. 2024. 15:26 >> 15:30

ČELA SE ODLUKA FIFE

La Liga ide na globalni nivo: Barselona-Atletiko se igra u Majamiju?

Čelni ljudi španske La Lige poslali su dopis Fifi u kojem se traži da se meč Barselone i Atletiko Madrida odigra u Majamiju.

Meč je zakazan za 22. decembar, a u pitanju je kolo koje se igra prije zimske pauze u prvenstvu.

Još 2019. godine Barselona je željela da Đironu dočeka u Majamiju, ali se kasnije odustalo jer su se najviše iz Saveza bunili na takvu odluku, a ni sindikat igrača nije podržavao takvu vrstu ekskurzije.

Međutim neki "novi vjetrovi" u savezu i sada nemaju ništa protiv da jedan od derbija lige se odigra na teritoriji SAD. Čeka se aminovanje Fife, koja ne bi trebalo da zateže.

Klubovi imaju jasnu računicu dobre zarade od prenosa, od generalnog plasmana na američko tržište, prodaje rekvizita klubova, dresova.

U SAD vide u tome sjajnu priliku da promovišu Mundijal koji se odigrava na njihovom tlu.

Pitanje je kako će opet igrači reagovati, jer bi Barselona nakon američke turneje trebala da odleti u Saudijsku Arabiju gdje ih očekuje Superkup Španije i duel sa Atletik Bilbaom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније