Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

15. 10. 2024. 13:17 >> 13:17

ARGENTINA

Gago preuzima Boku: Povratak na "Bomobnjeru" u drugačijoj ulozi

Bivši fudbaler i reprezentativac Argentine, Fernando Gago postao je danas trener argentinske Boke Juniors, kluba u kojem je kao igrač ponikao.

"Fernando zna da je ovdje kod kuće i veoma smo srećni što je ovdje", rekao je predsjednik Boke Juniors, nekadašnji argentinski reprezentativac Huan Roman Rikelme.

Gago je ove godine trenirao meksičku Čivas Gvadalaharu, koju je napustio u oktobru, a u Boki Juniors će zamijeniti Dijega Martineza, koji je podnio ostavku prije nekoliko nedjelja.

Boka Juniors je 10. na tabeli, 12 bodova iza lidera Veleza, sa 10 kola do kraja argentinskog prvenstva.

Gago, koji je kao igrač odigrao 193 utakmice za Boku Juniors, bio je proglašen za najboljeg trenera argentinske lige 2022. godine kao trener Rasinga.

On je sa Real Madridom, za koji je odigrao 121 utakmicu, osvojio dvije titule španske La Lige.

Gago je sa reprezentacijom Argentine, za koju je odigrao 61 utakmicu, osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2014. godine i zlato na Olimpijskim igrama 2008. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније