Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

14. 10. 2024. 22:37 >> 23:55
2
Čitaj mi:

"HRABRI SOKOLI" poraženi u KARDIFu

Poluvrijeme Crne Gore iz košmara, Vels ogolio sve mane

Crnoj seriji nema kraja, fudbaleri Crne Gore su u duelu sa Velsom u Kardifu doživjeli šesti uzastopni poraz (1:0) i ostali zakovani za dno grupe 4 B Lige nacija. Nova "nula" nije najgora stvar, već igra - tim Roberta Prosinečkog je odigrao najslabiji meč u ovom ciklusu, a 1. poluvrijeme je bilo možda i najgore od obnavljanja nezavisnosti.

"Hrabri sokoli" su u jednom trenutku na virtuelnoj tabeli bili zakovani za dno, jer je Island vodio protiv Turske, ali je tim Vinćenca Montele preokrenuo, slavio 4:2 i ostavio Crnoj Gori da se nada da može da izbjegne selidbu u niži rang. Za to je neophodno da 16. i 19. novembra savlada Island, odnosno Tursku, a da "ribari" ne trijumfuju u Kardifu.

Odlična atmosfera na stadionu "Kardif siti", koja je "zagrijana" nezvaničnom himnom "zmajeva" - "I dalje smo tu" na velškom jeziku, čija je zvanična upotreba bila zabranjena od XVI vijeka, kao da je opila goste. Vezni red kao da nije postojao, u pojedinim trenucima svi igrači bili u 40 metara od gola Igora Nikića, a iz takve igre je morala da dođe šansa za domaće.

Prva je bila u 12. minutu, kada nakon centaršuta Harija Vilsona sa lijeve strane Ves Barns na drugoj stativi nije baš najbolje zahvatio loptu.

Dva minuta kasnije je Dejvid Bruks natjerao Nikića na prvu odbranu, ali se pritisak nastavio i da nije bilo pravovremenih intervencija Nikole Šipčića moglo je da bude još nekoliko opasnih situacija.

Nikić je nastavio tamo gdje je stao u Samsunu i u 17. minutu sjajno zaustavio šut Vilsona, ali se opsada njegovog gola nastavila.

Vels je sva četiri gola u dosadašnja tri meča u Ligi nacija postizao do velikog odmora (poslije njega primio sva tri), a i večeras je imao taj cilj, jer ni u jednom trenutku izabranici Krega Belamija nisu prestajali da vrše pritisak.

Novu veliku priliku je imao Lijam Kalen u 21. minutu, nakon još jednog sjajnog pasa Vilsona, ali je golman Dečića na vrijeme istrčao i natjerao ga da prebaci i njega i prečku.

Problem je bio što u odsustvu Stevana Jovetića nije bilo nikoga da zadrži loptu, da donese malo predaha odbrani, ali je srećom malo opao tempo domaćih.

U 33. minutu je novu šansu imao Bruks, koji je odlično šutirao sa 20 metara, a Nikić izbio loptu u korner.

Nakon njega je Vladimir Jovović na ivici šesnaesterca zakačio Vilsona, a slovački arbitar Filip Glova uz malo oklijevanja pokazao na bijelu tačku.

Iz VAR sobe se niko nije oglasio, pa je vezista Fulama sam uzeo loptu i rutinski pogodio za 1:0 u 36. minutu.

Vilson, koji je očito željan igre jer ne dobija puno prilike u dresu "kolibaša", šest minuta nakon toga je mogao da postigne i 12. gol za "zmajeve", ali je šutirao tik pored stative.

Prosinečki je na poluvremenu povukao rijedak, ali potreban potez, jer je zamijenio četiri igrača - ušli su Jovetić, bekovi Marko Vukčević i Risto Radunović, te desno krilo Andrija Radulović umjesto Stefana Mugoše, Adama Marušića, Andrije Vukčevića i Dritona Camaja.

Raduloviću je malo trebalo da dokaže da zaslužuje mjesto na desnom krilu, jer je u 56. minutu sjajno "zalomio", ali je nažalost pogodio samo prečku nemoćnog Karla Darloua.

Šipčić je ubrzo nakon toga nesmotreno reagovao i loše vratio loptu Nikiću, koji je spriječio domaće da povise na 2:0.

Jovetić je u 66. minutu sa 20 metara iz slobodnog udarca šutirao visoko preko gola, nakon čega više nije bilo velikih šansi.

Vels je čuvao loptu, igrao bez previše rizika, pa je jedino do kraja šutirao Nikola Krstović, ali preko gola...

VELS - CRNA GORA 1:0

Kardif - Stadion "Kardif siti". Gledalaca: 27.326. Sudija: Filip Glova (Vels). Strijelci: Hari Vilson u 36. iz penala (Vels). Žuti kartoni: Jovetić, M. Vukčević, Bakić, Šipčić (Crna Gora)

Vels (4-3-3): Darlou - Vilijams, Kabango, Rodon, Dejvis - Barns (od 69. Tomas), Vilson (od 69. Broudhed), Šian - Kalen (od 89. Kuper), Bruks (od 59. Alen), Haris (od 89. Mur).

Crna Gora (4-3-3): Nikić - Marušić (od 46. M. Vukčević), Vujačić, Šipčić, A. Vukčević (od 46. Radunović) - Bakić, Janković (od 82. Kuč), Jovović - Camaj (od 46. Radulović), Krstović, Mugoša (od 46. Jovetić).

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније