Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

14. 10. 2024. 15:57 >> 16:00
Čitaj mi:

OD SPECIJALNOG IZVJEŠTAČA RTCG

Dejvis za RTCG: Osjećam da su Crnogorci veoma motivisani da pobijede

Do utakmice sa Velsom se broji "sitno", duel na "Kardif siti" stadionu počinje za manje od pet sati.

"Hrabri sokoli" se u miru pripremaju za duel 4. kola B Lige nacija, a selektor Robert Prosinečki još "vaga" ko će početi utakmicu. Marko Janković bi trebalo da bude u startnoj postavi, dok se još ne zna da li će kapiten Stevan Jovetić biti u početnih 11 ili će ući sa klupe.

Jak ritam utakmica uzima danak u svim reprezentacijama, što osjeća i Vels, jer nema Brenana Džonsona koji je na sedam posljednjih mečeva za Totenhem i nacionalni tim postigao po gol.

"Na ovom nivou fudbala morate da očekujete da ćete igrati svaka tri dana, zbog toga morate da imate tim pun odličnih fudbalera. Brenan nije počeo ni utakmicu u Crnoj Gori, uvijek neko drugi dobije šansu", rekao je iskusni reprezentativca Velsa Ben Dejvis za RTCG.

Vels je do sada igrao samo jedan meč kod kuće, i to u 1. kolu protiv Turske, kada nije bilo golova. Atmosfera je bila sjajna, defanzivac Totenhema je ubijeđen da će tako biti i večeras.

"Biće puno navijača Velsa, a atmosfera na našem stadionu je uvijek veoma dobra".

Vels nije kompletan, jer osim Džonsona nema Itana Ampadua, Džordana Džejmsa, Danijela Džejmsa i kapitena Arona Ramzija, umjesto kojeg će traku nositi upravo Dejvis.

"Ostali smo bez nekoliko vrlo kvalitetnih igrača. Ali, kao što sam i ranije rekao, ovo je timski sport i neko novi će dobiti priliku da pokaže šta zna, ovo je šansa da pokažu da zaslužuju mjesto u reprezentaciji", naglasio je 31-godišnjak iz Nita.

"Zmajevi" su 9. septembra slavili u Nikšiću 2:1, a vodili su 2:0 već poslije dva i po minuta.

"Biće mnogo drugačija utakmica, jer smo tada dali dva veoma brza gola i Crna Gora je morala da izađe i pokaže napadačke namjere. Vjerujem da ne može sebi da dopusti da se samo brani. Gledali smo utakmicu sa Turskom, koja je učinila posao Crnoj Gori veoma teškim, ali je dala gol veoma kasno. Voljeli bismo da opet počnemo meč brzo, da postignemo gol, ali nije realno da se to svaki put događa".

"Hrabri sokoli" su u seriji od pet poraza, što im se nikada nije dogodilo do sada. Tri puta u istoriji su imali niz od sedam mečeva bez pobjede, što bi moglo da bude nadmašeno ako ne upišu trijumf u preostala tri kola grupe 4 B Lige nacija.

"Timovi su najopasniji kad nemaju šta da izgube i osjećam da su igrači Crne Gore veoma motivisani da upišu pobjedu. Moramo da odigramo najbolje što možemo da bismo trijumfovali", zaključio je Dejvis.

Utakmica počinje u 19.45 po lokalnom, tj. 20.45 po našem vremenu, a prodaja ulaznica je obustavljena, što znači da će stadion "Kardif siti" biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније