Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

14. 10. 2024. 09:42 >> 09:42
2

GRADONAČELNIK CETINJA U JUTARNJEM PROGRAMU RTCG-A

Đurašković: Nadam se da na Dan nezavisnosti otvaramo novi gradski stadion

Gradonačelnik Cetinja, Nikola Đurašković, u jutarnjem programu RTCG-a "Dobro jutro Crna Goro", govorio je, između ostalog, o novom gradskom stadionu, ali i o novoj sportskoj dvorani u Prijestonici.

On je saopštio da će stadion najvjerovatnije biti gotov u narednih šest mjeseci.

"Što se tiče stadiona, prije nekih desetak dana izvođač koji je angažovan od strane državne Uprave za kapitalne projekte, koja je nosilac ovog projekta, ušao je u završne radove. Ja se nadam da ćemo u narednih šest mjeseci imati završen stadion i da ćemo do Dana nezavisnosti otvoriti novi gradski stadion. Prijestonica je još prije godinu dana ispunila sve svoje obaveze, čak je i jedan dio infrastrukturnih građevinskih radova preuzela na sebe kako bi ubrzala realizaciju ove investicije", kazao je Đurašković.

On je govorio i o novoj sportskoj dvorani za koju je, nakon cjelokupne revizije, potrebno 18 miliona eura.

"Izgradnja nove sportske dvorane — u protekle dvije godine smo jako vrijedno radili na pripremi tog projekta, sproveli međunarodni konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rješenja, nakon toga ušli u izradu glavnog projekta i reviziju, i taj projekat je pokazao da je vrijednost izgradnje nove dvorane nešto oko 18 miliona eura sa PDV-om."

To je prevelika investicija samo za Prijestonicu, pa je Đurašković kazao da je razgovarao sa Vladom Crne Gore, odnosno premijerom Spajićem, o tome da Vlada učestvuje u realizaciji.

"Ocijenili smo da su to jako velika sredstva za Prijestonicu u ovom trenutku. Sa Vladom Crne Gore, konkretno sa premijerom Milojkom Spajićem, otvorili smo razgovore o mogućnosti da Vlada participira sa 50 odsto u realizaciji ovog projekta. Ukoliko bi Vlada u budžetu za 2025. godinu predvidjela ova sredstva, mi bismo odmah početkom godine raspisali tender i krenuli u realizaciju nove sportske dvorane."

Prijestonica je uložila sredstva i u rekonstrukciju postojeće dvorane.

"U susret tome, uložili smo više od 1,5 miliona u rekonstrukciju postojeće dvorane, i ona danas izgleda onako kako je trebalo da izgleda ranije, te ispunjava sve potrebne uslove za takmičenja i treninge naših sportskih klubova i pojedinaca."

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније