Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

14. 10. 2024. 08:56 >> 09:09
Čitaj mi:

LIGA NACIJA

U Kardifu tražimo prve bodove: Hladna glava i borbenost i imamo čemu da se nadamo (RTCG 2)

Fudbaleri Crne Gore gostuju večeras u Kardifu, Vels, u utakmici 4. kola Lige nacija od 20:45 uz direktan prenos na Drugom kanalu Javnog servisa i portalu RTCG.

Matematika uoči večerašnjeg meča kaže: 0 bodova, 1:5 gol-razlika.

Ali, ako se pogleda suština, onda imamo i te kako osnova da vidimo nacrte vizije koju selektor Robert Prosinečki želi da prenese na naš reprezentativni tim. Napadački stil koji se, po potrebi, odlično brani, kao što je to bila situacija u Turskoj.

Ako izuzmemo utakmicu sa Islandom, "hrabri sokoli" su ostavili dobar utisak i protiv Velsa i protiv Turske.

Ima tu i stvari koje se vuku od samog početka ovogodišnjeg ciklusa, a to je da naš nacionalni tim ni u jednoj utakmici nije izašao u najjačem sastavu.

Stefan Savić je propustio svaku utakmicu, a on je i dalje stub odbrane. Nema Marka Vešovića, nije bilo Marka Jankovića, Edvina Kuča, Igora Vujačića, supertalentovanog Vasilija Adžića, čiji debi svi željno iščekujemo.

Za fond igrača kakav ima Crna Gora, izostanak jednog fudbalera predstavlja veliki problem; izostanak 5-6 igrača koji bi bili u startnoj postavi predstavlja gotovo nemoguću misiju.

Pa, i pored svega toga, Prosinečki nikad nije htio da koristi taj podatak kao opravdanje. Od starta priča našeg selektora je da "igramo sa time što imamo i idemo na pobjedu".

Ni večeras nismo kompletni u jako važnom meču, ne toliko bodovnom, koliko na nekom psihološkom nivou i stvaranju boljeg opšteg utiska.

Prvi put od kad je na kormilu reprezentacije, Prosinečki nije dan ranije saopštio sastav. Jovetić je dobio udarac, ne zna se hoće li moći večeras od prvog minuta da istrči na "Kardif siti" stadion, a slična je situacija i sa Markom Jankovićem.

Ne možemo da računamo ni na Osmajića i Brnovića zbog parnih kartona.

I Vels ima svoje probleme; nema Arona Ramzija, ali ni Brenana Džonsona, koji je protiv Islanda pogodio sedmi gol na sedam uzastopnih utakmica (za Totenhem i Vels kombinovano), ali je zaradio žuti karton koji je značio i automatsku suspenziju za večerašnji meč.

Selektor Kreg Belami je našoj televiziji otkrio da "i da nije dobio parne kartone, Džonson bi propustio meč, jer je planirano da odmori ovog puta."

U Nikšiću, Velšani su slavili 2:1, iako su naši momci pogađali prečke i stative, te nisu imali dovoljno koncentracije u završnici.

U Kardifu, vjerovatno drugačiji pristup, više okrenut ka defanzivi, ali baš kao i protiv Turske, očekujemo da zaprijetimo i noćas.

Nadamo se pribranosti naših momaka, da u momentima kad treba da se da pas, to i urade, hladne glave u tim situacijama. Borbenost kao do sada i imamo i te kako čemu da se nadamo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније