Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

11. 10. 2024. 22:40 >> 23:20
Čitaj mi:

liga nacija

Novi poraz Crne Gore: Turska opravdala ulogu favorita u Samsunu

Crnogorski fudbaleri doživjeli su minimalan poraz na neugodnom gostivanju Turskoj u Samsunu 1:0. Uprkos dobroj igri u pojedinim momentima izabranici Roberta Prosinečkog nisu uspjeli da dođu do prvih bodova u Ligi nacija.

Nije najbolje počelo za našu selekciju, Turska je već u prvih deset minuta imala nekoliko opasnih napada, ali se istakao debitant na golu naše selekcije, Igor Nikić, koji je imao četiri odbrane u tom periodu.

Kako je vrijeme odmicalo izabranici Roberta Prosinečkog su se oslobađali protiska i sve bolje izgledali na terenu. Prvi korner naša selekcija je izvela u 27. minutu.

Samo dva minuta kasnije i prvi šut ka golu - pokušao je Driton Camaj sa ivice šesnaesterca, lopta je otišla visoko preko gola.

Mogla je naša reprezentacija i do velike prilike u 35. minutu - Krstović i Jovović su bili u kontri, napadač Lećea je bio sebičan, pokušao je da šutira, ali je izblokiran.

Do kraja poluvremena Turska je imala nekoliko situacija ispred gola Nikića, najbolju u posljednjem napadu kada je glavom pokušao Bardakči, a za malo zakasnio Akgun.

I drugo poluvrijeme Turska je otvorila bolje, imala više loptu u nogama i stvarala šanse, opet je nešto više posla imao odlični Nikić na golu naše reprezentacije.

Najveću priliku Tursku je imala u 55. minutu - Kokču je pogodio stativu sa ivice šesnaesterca, potom je Guler probao glavom ali je lopta otišla preko gola.

U 60. minutu Bakić je dobro centrirao, Krstović probao glavom, ali je lopta otišla pored gola.

Veliku priliku za Crnu Goru u 66. minutu imao je Adam Marušić, veoma loše je šutirao sa nekih 7-8 metara.

Turska je konačno uspjela da kruniše bolju igru - igrao se 69. minut kada je Kahveči doveo domaće u vođstvo od 1:0 i kako se ispostavilo do gola odluke u ovom susretu.

Nakon gola Kahvečija imala je Turska još nekoliko prilika da uveća prednost, ali se opet istakao na golu odlični Igor Nikić.

Naši najbolji fudbaleri doživjeli su i treći poraz u Ligi nacija, nakon uvodih nesupjeha protiv Islanda i Velsa.

Crnu Goru već u ponedjeljak očekuje novo gostovanje i to u Kardifu protiv Velsa.

U drugom meču ove grupe Island i Vels su remizirali 2:2 u Rejkjaviku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније