Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

25. 09. 2024. 18:26 >> 18:25

Son: Nismo roboti, mora da se smanji broj utakmica

Kapiten Totenhema Son Hjun Min još jedan je u nizu igrača i trenera, koji je kritikovao prenatrpan kalendar takmičenja i sve veći broj utakmica. On je uputio apel fudbalskim zvaničnicima da to pitanje shvate ozbiljno.

Prije Sona, takve kritike su uputili Rodri i Manuel Akanđi iz Mančester sitija, te golmana Liverpula Alison Beker.

"Mnogi igrači su pričali o tome i rekli prave stvari i mislim da je veoma važno da neko zaista izađe i kaže prave stvari. Igrači su oni koji moraju da kažu nešto, a definitivno se radi o mnogo utakmica. Fudbalski navijač želi da vidi kvalitetnu utakmicu, a ne što više utakmica, a ne želite da vidite igrače koji se muče sa povredama", rekao je Son uoči utakmice protiv Karabaga u Ligi Evropa, prenio je Skaj.

Kapiten "spursa" kazao je da igrači nisu mašine...

"Mi nismo roboti i moramo time da se pozabavimo i definitivno smanjimo broj utakmica kako bismo mogli da igramo kvalitetnije. Mislim da bi to trebalo da bude cilj. To je mnogo posla, a prema programu dodato je još utakmica. Na primjer, Siti je u nedjelju igrao protiv Arsenala, a u utorak protiv Votforda. To nije čak ni fleksibilno, možda je moglo da se prebaci za srijedu umjesto u utorak, ali to nije fleksibilno", naveo je on i dodao:

"O tome mi pričamo i normalno je da se svi povrede ili da su u visokom riziku od povrede. Mislim da to nije fer. Takođe, mislim da Rodri govori prave stvari, da igramo možda 50 ili 60 utakmica, a ne više od 70, mislim da to nije fer", dodao je Son.

On se osvrnuo na mogućnost štrajka, ukoliko se ništa ne promijeni.

"To je drugačiji scenario, ali na primjer želim da kažem da je format Lige šampiona promijenjen da se odigra i više utakmica i mislim da to nije pravi način da se brine o igračima", naveo je on.

Upitan čija je odgovornost štrajk, 32-godišnji fudbaler odgovorio je:

"Definitivno nije na igračima. Kada izađe raspored igrači moraju da budu na terenu. Mnogo toga se dešava. Uefa, FA i Fifa, svi moraju to da shvate zaista ozbiljno. Nije nasumično, da samo nekoliko igrača kaže da je previše utakmica. Naravno, povrede dolaze i kroz manji broj utakmica, ali uz mogućnost više putovanja i više utakmica, mogućnost povreda će biti veća", naveo je Son.

Fudbaleri Totenhema igraju u četvrtak od 21 čas u Londonu protiv Karabaga u prvom kolu Lige Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније