Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

14. 09. 2024. 23:00 >> 23:01
Čitaj mi:

PREMIJER LIGA (4. KOLO)

Haland za preokret Sitija, šok za Liverpul, sudija oborio rekord

Već poslije četiri kola Premijer lige će samo jedan tim imati maksimalan učinak, i to Mančester siti. Šampion je gubio već poslije 22 sekunde, ali je Erling Haland preokrenuo protiv Bornmuta (2:1), dok je Liverpul poslije tri pobjede izgubio na svom terenu, i to od Notingem foresta (0:1).

Šok na "Etihadu" je, srećom po domaće navijače, trajao kratko. Joan Visa je iskoristio kiks golmana Edersona i štopera Džona Stounsa i pogodio praznu mrežu, ali je Haland potvrdio da je u izuzetnoj golgeterskoj formi i golovima u 19. i 32. minutu sačuvao perfektan skor "građana". Zanimljivo, za drugi pogodak mu je asistirao upravo Ederson.

Liverpul je uzalud napadao, imao 15 šuteva ka golu "šumara", ali nije mogao do gola. Kazna je stigla u 72. minutu, kada je Kalum Hadson-Odoi iz kontre sjajno pogodio sa 20 metara.

Dani Ings je u 95. minutu donio remi Vest Hemu u malom londonskom derbiju protiv Fulama na "Krejven kotidžu", dok je Kristal Palas na svom "Selhurst parku" stigao od 0:2 do 2:2 protiv Lestera.

Bez pobjednika je završen i meč Brajton - Ipsvič (0:0), dok je na otvaranju 4. kola Mančester junajted slavio u Sautemptonu 3:0.

Evertonu se drugi put dogodilo da izgubi 3:2 poslije vođstva 2:0 - prije pauze zbog utakmica reprezentacija je poražen od Bornmuta na "Gudisonu", a danas u Birmingemu od Aston Vile.

 

Utakmica će se pamtiti po sjajnom pogotku Džona Durana za preokret.

Na zatvaranju dana, Čelsi je u gostima savladao Bornmut 1:0. Gol odluke u 86. minutu je postigao Kristofer Enkunku, koji je razgrnuo odbranu domaćin nakon pasa Džejdona Sanča i pogodio mrežu.

Meč je obilježio i dvostruki duel Evanilsona i Roberta Sančesa - Brazilac je izborio penal u duelu sa španskim golmanom, ali mu se on revanširao sjajnom odbranom.

Najviše će se, ipak, pamtiti da je sudija Entoni Tejlor sa 14 žutih kartona oborio rekord Premijer lige.

Veliki derbi sjevernog Londona između Totenhema i Arsenala zakazan je za sjutra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније