Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

10. 09. 2024. 16:24 >> 16:24
Čitaj mi:

UEFA Youth League

Radonjić: Kvalifikacije za LŠ uspjeh kluba, optimisti smo pred Dinamo

Omladinci fudbalskog kluba Budućnost prvi put će u istoriji igrati kvalifikacije za omladinsku Ligu šampiona (UEFA Youth League).

"Plavo-bijeli" će za protivnika u 1. kolu kvalifikacija igrati protiv Dinama iz Tbilisija.

Prvi meč je na programu 18. septembra na stadionu „Mihel Meski“ sa početkom u 17.00 sati (19.00h po lokalnom gruzijskom), dok je revanš zakazan za 2. oktobar u Podgorici od 19.00 sati.

„Samo učešće - i to po prvi put u bogatoj istoriji našeg kluba - u jednom takvom elitnom takmičenju kao što je Liga šampiona je velika stvar i uspjeh. Naći se u konkurenciji šampiona u svojim zemljama, među kojima su najbolje Omladinske škole Evrope, je privilegija i nadam se da ćemo i u narednim godinama biti dio istog društva“, rekao ja direktor Omladinske škole Srđan Radonjić.

„Šampion Gruzije je bio jedan od težih imena iz našeg šešira – kako zbog puta, tako i zbog kvaliteta, jer je Dinamo Tbilisi izuzetno respektabilan protivnik. Međutim, znamo da i mi imamo talentovane dječake i vjerujemo da možemo da preskočimo prvu prepreku“, jasan je Radonjić.

Sa omladincima je prethodne sezone titulu šampiona osvojio Željko Ćetković, dok je od ljetos za kormilom najstarije selekcije iz Omladinske škole – Marko Janjević.

Upravo za sedam dana „plavo-bijeli“ će biti u Tbilisiju i odradiće zvanični trening – posljednji pred prvi meč – na stadionu od skoro 30.000 mjesta, gdje svoje utakmice igra nacionalna selekcija Gruzije.

„Dinamo Tbilisi je sigurno protivnik koga moramo da respektujemo, a jedan od razloga je što imaju izuzetno kvalitetnu Omladinsku školu. Vidjeli smo to ljetos, kada je pet – šest omladinaca bilo u prvom timu Dinama u kvalifikacijama za Ligu konferencija protiv Mornara“, jasan je Janjević.

Međutim, trener omladinaca je svjestan da naš klub posjeduje kvalitet i talenat, kao i da bi mogao da računa na plavo – bijele prvotimce, jer za dvomeč sa Dinamom Tbilisijem (po godištu) bi mogli da konkurišu Bodin Tomašević, Zarija Kumburović, Zarija Mugoša, Andrija Bulatović, Lazar Savović, Danilo Vukanić, Stefan Đukanović, Lazar Brajović, Dragutin Šaranović, Matija Jovanović, Andrej Camaj, Andrej Kostić...

Sve talentovani momci koji su prošli makar jedne pripreme sa prvim timom, koji su aktivni u prvom timu i koji su okosnica kadetske i omladinske selekcije, pa i mlade...

„Naša šansa protiv Dinama sigurno nije mala, jer smatram da imamo talentovanu i kvalitetnu ekipu koja ima i iskustva – kako zbog igranja sa prvim timom, tako i zbog reprezentacije Crne Gore i učešća u raznim kvalifikacijama i turnirima“, jasan je Janjević.

A prije desetak dana na žrijebu u Nionu je poznat kompletan eventualni put „plavih“ do elitne runde omladinske Lige šampiona – ukoliko budemo bolji od Dinama naredni rival je turski Trabzonspor (2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona), dok bi se u treće kolu kvalifikacija za omladinsku Ligu šampiona sastali sa boljim iz duela Makabi Petah Tikva – Sarajevo/AP Brera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније