Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

09. 09. 2024. 23:23 >> 23:26

REAKCIJE NAKON PORAZA OD VELSA

Jovović: Na pravom smo putu; Camaj: Zamijenio bih gol za pobjedu

Poslije 0:2 nakon 148 sekundi igre malo koja ekipa bi izbjegla potpuni potop. Fudbaleri Crne Gore su, ipak, smogli snage da se vrate u život, smanjili na 1:2 protiv Velsa, ali više nisu mogli.

Nisu imali ni sreće, jer je Stevan Jovetić pogodio prečku, a Vladimir Jovović stativu, dok su velike šanse propuštali i Nikola Krstović, Driton Camaj i Stefan Mugoša.

"U najavi meča sam rekao da nas čeka teška utakmica, ali nisam znao da će da bude ovako težak teren. Poslije putovanja na Island, promjene klime i teške utakmice došli smo ovdje sa mnogo povrijeđenih igrača, neki su izašli sa ozbiljnim povredama. Primili smo ta dva brza gola, ali mogu da budem ponosan ekipu zbog toga što je uradila u ostalih 85 minuta, to je stvarno za ponos. Ne mogu da se sjetim kada smo stvorili ovoliko šansi na jednoj utakmici. Na kraju nismo imali ni sreće", rekao je Jovović.

Nikšićanin je bio sjajan u svom rodnom gradu, bio jedan od najboljih na terenu i vjerovatno odigrao najkvalitetniji meč u reprezentaciji. Nažalost, nije bilo dovoljno.

"Ovo je put kojim bi trebalo da idemo. Znam da je ovo težak period, da smo izgubili četiri utakmice. Novi je selektor, ali ono što mene raduje, mislim i sve igrače, to je ova atmosfera. Kad su ovi ljudi došli po kiši i svemu da nas bodre, a mi da damo svoj maksimum, mislim da samo zajedno možemo da se vratimo na pravi put. Iskreno mislim da ova reprezentacija ide tim putem".

Šta se tačno desilo na startu? Je li to pad koncentracije ili šta veći? Opet nam se dešava da jeftino primamo golove.

"Izašli smo motivisani, ali nas nije htjelo - lopta se odbila od našeg igrača, došla njima u noge i iz prvog šuta su dali gol. Poslije dva minuta, novi šut i novi gol, ne znam šta da kažem. Ne mogu da kažem da je pad koncentracije, mislim više da nije bilo sreće", poručio je Jovović.

Strijelac Driton Camaj je bio tužan i svjestan propuštene prilike, a osvrnuo se i na emotivan uvod i minuta aplauza za Matiju Šarkića.

"Krenuli smo baš loše, a počelo emotivno sjećanjem na našeg preminulog druga, brata. Primili smo dva brza gola, ne znam šta se desilo iz prvog šuta sa 30 metara, jednostavno nema objašnjenja. Poslije toga je ekipa odlično reagovala, stvorili smo mislim 15 šansi. Nismo imali sreće, ali mislim da smo odigrali fenomenalnu utakmicu. Ali, opet smo doživjeli poraz, idemo dalje da pokušamo što prije da se izvučemo iz ovoga".

Ofanzivac mađarske Kišvarde je meč počeo na desnom boku, kasnije ga je selektor Robert Prosinečki prebacio na njegovu standarnu poziciju na lijevom krilu. Odatle je stigao i do gola.

"Za reprezentaciju nema biranja, igraću šta god selektor želi. Tu sam da dam sve od sebe na kojoj god poziciji igram. Zahvalio bih se i Nikoli koji me sjajno vidio, ispoštovao me je. Naravno, svaki gol za reprezentaciju je poseban. Nastaviću da dajem sve od sebe, ali bih zamijenio gol za pobjedu", poručio je Camaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније