Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

09. 09. 2024. 22:39 >> 22:43

B LIGA NACIJA

Košmarnih 148 sekundi presudilo "sokolima", gol Camaja malo za Vels

Zamišljena taktika pada u vodu kada se primi gol, a sve što je pripremio Robert Prosinečki za utakmicu sa Velsom završilo je u natopljenoj travi stadiona kraj Bistrice već poslije 148 sekundi, za koliko su "zmajevi" iskoristili dvije greške Slobodana Rubežića i stekli velikih 2:0 u 2. kolu B Lige nacija. "Hrabri sokoli" su do kraja napadali, ali su samo smogli snage da smanje na 1:2, pa su zakucani za začelje grupe 4 sa tri boda manje od Islanda, a četiri od večerašnjeg rivala i Turske.

Start je bio kao iz košmara. Vladimir Jovović je promašio loptu i natjerao Rubežića na paničnu reakciju. Štoper Aberdina je htio da uradi sve najbolje, da otkloni opasnost, ali je pogodio Miloša Brnovića, a lopta se potom od Harija Vilsona odbila pravo na nogu Kifera Mura, koji je iz prve pogodio od stative pored nemoćnog Milana Mijatovića.

Početni šok nije ni prošao, a već je došao novi - Rubežić je opet loše ispucao loptu i dao je pravo u noge Oliveru Kuperu, a uslijedila je akcija nakon koje je Vilson sjajno pogodio lijevom nogom sa 25 metara.

Robert Prosinečki je izveo veoma ofanzivan tim, sa Stevanom Jovetićem, Stefanom Mugošom i Nikolom Krstovićem, zbog čega je napad djelovao znatno opasnije nego tri dana ranije u Rejkjaviku protiv Islanda i čudo je kako je do poluvremena ostalo 0:2.

O tome najbolje svjedoče statistički parametri, pogotovo xG, tj. očekivani golovi, jer je nakon prvih 45 minuta Crna Gora imala koeficijent 1,29, a Vels 0,30. Najvažnije je, ipak, bilo onih 0:2 na semaforu...

Već u 8. minutu je moglo da bude 1:2, jer je Mugoša sjajno ubacio loptu sa desne strane, a Krstović sa 10-ak metara šutirao pored gola.

Šest minuta kasnije, Jovetić je umalo postigao jedan od najljepših golova u istoriji crnogorske reprezentacije - kapiten je vidio da je Karl Darlou istrčao, šutirao tačno sa pola terena, ali je pogodio prečku.

Ni to nije bila najveća šansa, jer su se Velšani u 30. minutu tri puta izvukli u razmaku od nekoliko sekundi. Krstović je ubacio loptu, Darlou nekako zaustavio loptu koju je skrenuo Konor Roberts, a onda i ramenom šut Jovetića, da bi poslije udarca Dritona Camaja na gol-liniji intervenisao Ben Dejvis.

Kapiteni Crne Gore i Velsa su bili u centru pažnje i u 39. minutu - Andrija Vukčević je centrirao sa lijeve strane, Jovetić šutirao glavom, a lopta pogodila Dejvisa u ruku. Bugarski sudija Georgi Kabakov je procijenio da je bila uz tijelo, a ni iz VAR sobe nije dobio drugačije mišljenje...

"Sokoli" su dugo u 2. poluvremenu bili bez prave šanse, mada su nekoliko puta zaprijetili, ali su imali sreće da Mur u 66. minutu promaši ono što se ne promašuje tako često, da bi u 69. Vladimir Jovović sa preko 20 metara pogodio stativu.

U 73. minutu kasnije probudila se nada da je moguće da se izbjegne poraz - Marko Bakić je pronašao Krstovića, koji je asistirao Camaju, a on rutinski zatresao nebranjenu mrežu.

Gledao se snimak, da se vidi da li je napadač Lećea bio u ofsajdu, ali je sve bilo čisto.

Do kraja, nažalost, nije bilo uzbuđenja pred golom Darloua.

U drugom meču 2. kola grupe B Lige nacija Turska je savladala Island 3:1 i izjednačila se sa Velsom na čelu tabele sa četiri boda. Island ima tri, Crna Gora je na nuli.

"Hrabri sokoli" u oktobru gostuju liderima - 11. Turskoj, tri dana kasnije Velsu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније