Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

08. 09. 2024. 22:05 >> 23:22
Čitaj mi:

PRED DUEL U NIKŠIĆU

Belami: Prosinečki je bio nevjerovatan igrač, želi da izgradi tim od Crne Gore

Naši najbolji fudbaleri sjutra nastavljaju takmičenje u B Ligi nacija, nakon startnog poraza od Islanda u Rejkjaviku slijedi okršaj sa Velsom u Nikšiću.

Treći put Vels stiže u Crnu Goru, važan meč za obje selekcije, ali važniji za našu nakon tog neuspjeha na Islandu.To nije najveća muka za selektora Prosinečkog već problemi sa povredama - na konferenciji je najavio spremnog Jovetića, dilema je učešće Savića. Reprezentativac Slobodan Rubežić istakao je da nema mnogo vremena za odmor, ali da vjeruje u tim.

"Mislim da će biti mnogo teško, oni dolaze iz tog ostrvskog fudbala, ali ipak ako mi budemo na našem najboljem nivou, možemo da ih namučimo i da dođemo do pobjede. Nema mnogo vremena za odmor, mada se tijelo već naviklo na ovaj ritam, utakmice na svaka dva-tri dana, tako da svi koji izađu na teren daće sve od sebe, svi smo profesionalci i vejrujem u ekipu."

Kreg Belamij drugi put dolazi u Crnu Goru, sada kao selektor debitant - dobro pamti meč u Podgorici prije 14 godina kada je kao kapiten predvodio Kamri. Tog dana je, kaže, shvatio da će Garet Bejl postati superzvijezda.

"Imam poprilično dobru memoriju - sjećam se da sam izveo jedan korner koji je završio u gol autu. Poprilično uzak prostor, teška utakmica, Crna Gora je imala veoma talentovan tim. Mi smo bili u specifičnom periodu u kom su se pojavili igrači poput Arona Ramzija, Garet Bejl je počeo da se probija. Težak meč, dobro se sjećam”.

Belami je govorio i o našem selektoru, Robertu Prosinečkom, imao je samo riječi hvale.

"Prosinečki je imao tek nekoliko utakmica jer je stigao u februaru. Gledao sam mnogo njegovih mečeva, jasno je koji je njegov cilj - želi da izgradi tim. Kao igrač - nevjerovatan. Teško da možete da igrate za bolje timove od njegovih. Dovoljno je reći Barselona i Real. Kada je stigao u Englesku prosto je zapalio Portsmut, pamte ga i pamtiće ga zauvijek. Vjerujem da, ako ste ljubitelj fudbala imate divno sjećanje na njega. Ja ga pamtim s kraja osamdesetih i iz devedesetih. Takvo iskustvo može samo da donese pozitivne stvari u svlačionici i siguran sam da će kroz utakmice koje dolaze odvesti Crnu Goru na veliko takmičenje“.

Aron Ramzi je sada u nekadašnjoj ulozi današnjeg selektora - kapiten Velsa i najveća zvijezda zna što ga čeka.

"Vidjeli smo dosta toga o Crnoj Gori. Odradili smo domaći zadatak. Spremni smo i nadam se da ćemo to pokazati na terenu. Vjerujem da ćete biti dobro motivisani, nakon poraza u poršloj utakmici kako biste se vratili na pravi put, ali moramo da budemo spremni“.

U odnosu na prijateljski meč 2009. godine i susret kvalifikacija za Euro godinu kasnije, utakmice protiv Velšana smo dobili 2:1 i 1:0, biće drugačiji - prvi put nacionalni tim igraće u Nikšiću.

Utakmica u Nikšiću igra se od 20 i 45 uz prenos na Drugom programu i specijalnu emisiju od 20 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније