Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R. [ Beta ]

07. 09. 2024. 09:52 >> 09:53
Čitaj mi:

finansijski fer plej

UEFA novčano kaznila Romu, Bašešehiru zaprijećeno suspenzijom

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Romu sa dva miliona eura, a ekipi Istanbul Bašešehira zaprijetila jednogodišnjom suspenzijom iz evropskih takmičenja, zbog kršenja finansijskih pravila.

Pravilo finansijskog fer-pleja odobreno je 2009. godine, i podrazumijeva da klub ne smije da potroši drastično više novca od prihoda koji može da dokaže da je ostvario.

Uefa je prošle sezone zahtijevala od klubova da ne troše preko 90% svojih prihoda na plate igrača i naknade za transfere.

Prema izveštaju Uefe, Roma je blago premašila srednji limit ovog pravila.

Bašešehir je novčano kažnjen sa 100 hiljada eura zbog blagog prekoračenja konačnog limita, uz prijetnju da će biti suspendovan iz sljedećeg evropskog takmičenja u koje se plasira u naredne tri sezone, ako se ne prilagodi pravilima.

Aston Vila je kažnjena sa 60 hiljada eura, dok će Marsej morati da plati 20 hiljada eura, zbog prekoračenja roka predaje finansijskih izveštaja.

Uprkos tome što su bili kažnjeni ranijih godina, Pari Sen Žermen, Inter i Milan nisu prekršili finansijska pravila prošle sezone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније