Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

04. 09. 2024. 19:08 >> 19:08

ODGOVORIO ZVIJEZDI REAL MADRIDA

Gradonačelnik Madrida: Vinisijus da povuče izjavu i da se izjavi

Gradonačelnik Madrida, Hoze Luis Martines-Almeida, stao je u odbranu Španije i organizacije Svjetskog prvenstva 2030. godine nakon što je Vinisijus iznio komentare u kojima je pozvao da se Španiji oduzme domaćinstvo ako se situacija s rasizmom ne popravi.

Almeida je zatražio da igrač odmah povuče svoje izjave, jer smatra da su bile pogrešne.

"Svi smo svjesni da postoje rasistički incidenti u društvu i da moramo naporno raditi na njihovom eliminisanju. Ali je duboko nepravedno prema Španiji, a posebno prema Madridu, reći da smo rasističko društvo i ugrožavati održavanje Svjetskog prvenstva 2030. godine. Molim te da povučeš izjave i izviniš se. Kada se dogodi rasistički incident, svi ćemo biti uz tebe, ali nećemo biti uz tebe kada kažeš da smo rasisti. To nije istina. Kada neko pogriješi, treba da povuče svoje riječi," rekao je on.

Gradonačelnik je dodao i da ne može prihvatiti činjenicu da je fudbaler narpavio generalizaciju.

"Biti izvanredan fudbaler ne znači da ne možeš napraviti grešku, a ovaj put je Vinisijus pogriješio. Većina španskog društva je uz njega u borbi protiv rasizma, ali ne možemo biti uz njega kada naziva gotovo cijelo špansko društvo, a posebno madridsko društvo, rasistima. To ne mogu prihvatiti".

Na kraju stao je u ponovo u odbranu grada u kojem je gradonačelnik.

"Trebalo bi da naglasi činjenicu da živi u jednom od najotvorenijih, najprijateljskijih i najraznovrsnijih gradova na svijetu. Ako postoji nešto što karakteriše grad Madrid, to je da niko ne pita odakle dolazi ili kuda ide. Činjenica da je morao da podnese određene žalosne epizode ne opravdava to što praktično cijelu špansko društvo označava kao rasističko i kaže da Svjetsko prvenstvo 2030. godine ne bi smjelo da se održi," rekao je Almeida.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније