Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

04. 09. 2024. 12:17 >> 12:17
Čitaj mi:

brazilac jasan

Vinisijus : Oduzeti Španiji Mundijal ukoliko ne pobijedi rasizam

Jedan od najboljih fudbalera Reala i reprezentativac Brazila Vinisijus Žunior godinama bije bitku protiv rasizma u Španiji.

Prilikom intervjua za “CNN” rekao je da Španija mora na tome da poradi.

"Postoji mnogo prostora za promjene do 2030. Tako da, nadam se će Španija ostvariti napredak i shvatiti koliko je ozbiljno vrijeđati nekoga na osnovu boje kože. Jer, ako se stvari ne promijene do tada, mislim da bi trebalo promijeniti domaćinstvo Svjetskog prvenstva. Ako se igrač ne osjeća prijatno i sigurno dok igra fudbal u nekoj zemlji, zato što je žrtva rasizma, onda je to problem za veliku grupu fudbalera", rekao je Vinisijus.

Sjajni fudbaler se ponudio španskim vlastima kao saradnik u promjenama koje predlaže protiv rasizma.

"Želim da uradim sve što je moguće da se stvari promijene u budućnosti, jer velika većina ljudi u Španiji nisu rasisti. Mala grupa jeste, ali ona urušava ugled zemlje u kojoj je generalno veoma lijepo živjeti. Volim da igram za Real Madrid. Volim Španiju, tamo moja porodica ima najbolje uslove za život. Nadam se da je napredak moguć, neke stvari se već primjećuju, ali potrebno je promijeniti mnogo toga do 2030. godine kada slučajeva rasizma i govora mržnje više ne bi smjelo da bude", istakao je Vinisijus.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније