Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

20. 08. 2024. 09:26 >> 09:26
Čitaj mi:

premijer liga

Žoržinjo Ruter prešao u Brajton za 46,7 miliona eura

Francuski mladi reprezentativac Žoržinjo Ruter novi je fudbaler Brajtona.

Stigao je iz engleskog drugoligaša Lidsa uz obeštećenje od 46,7 miliona eura. Ugovor je potpisao do ljeta 2028. godine.

Ruter je karijeru počeo u Renu koji je napustio u februaru 2021. godine i za 750 hiljada eura prešao u njemački Hofenhajm.

"Žoržinjo je igrač koji je u Lidsu pokazao šta sve može i kakvi su mu kapaciteti. Znam ga još kada je igrao za Hofenhajm, radujem se što je dio našeg tima", rekao je trener Brajtona Fabijan Hurzeler.

U aprilu prošle godine Lids ga je kupio za 41 milion eura i na kraju sezone ispao iz Premijer lige. Ruter je imao 11 utakmica bez gola.

Prošle sezone je u Čempionšipu upisao 45 utakmica i postigao šest golova, ali je upisao i 15 asistencija. Lids je na kraju ostao korak do povratka u Premijer ligu jer je izgubio u finalu plej ofa od Sautemptona 1:0.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније