Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

18. 08. 2024. 12:33 >> 12:34

BEK LACIJA I NAŠE REPREZENTACIJE

Marušić: Više volim da sam ofanzivniji, u reprezentaciji sam dobio šansu i iskoristio je

Fudbalski reprezentativac Crne Gore, i fudbaler Lacija Adam Marušić govorio je za Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) o svojim karakteristikama, pozicijama, svojih sedam godina u "vječnom gradu".

Našeg fudbalera, koji igra sve po desnoj strani, ali isto tako može i po lijevoj karakteriše ogroman "kapacitet pluća", pa često se kaže da bi mogao dvije utakmice da odigra zaredom.

"Od malena imam tu karakteristiku da mogu dosta da trčim tokom utakmice. Sa godinama to je sve manje i manjem, ali trudim se da dam maksimum svaku utakmicu", kazao je fudbaler Lacija.

Nakon Voždovca, par belgijskih klubova, momak rođen na Voždovcu je došao prije sedam godina u Lacio, i postao praktično igrač sa najdužim stažom u "nebesko plavima" u modernoj istoriji.

"Mislim da poslije svih klubova doći u Lacio. To je jedan od najvećih klubova u Italiji, Mogo sam srećan i ponosan što sam sedmu godinu u klubu".

O svojoj omiljenoj poziciji, odnosno preferiranju napada ili odbrane Marušić kaže:

"Pa dok sam bio u Belgiji igrao sam tog petog po čitavoj strani, tako da mi nije strano kad sam došao u Lacio kod Inzagija igrali smo 3-5-2 i tu sam igrao i desno i lijevo. Da bi kod Sarija igrao u sistemu 4-3-3 kao defanzivni igrač, desni bek. Više volim da sam ofanzivniji, posljednje tri sezone nisam imao slobodu da idem toliko gore, u reprezentaciji sam dobio šansu i mislim da sam iskoristio na najbolji mogući način ii mislim da ću u budućnosti postizati golove".

Na kraju, na pitanje kojem fudbaleru najviše voli da centrira, Marušić je izdvojio bivšeg saigrača Ćira Imobilea, koji od ove sezone igra za turski Bešiktaš.

"Ćiro Imobile, jednostavno uvijek je u šesnaestercu, ima taj fenomenalan osjećaj da da gol", kazao je Marušić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније