Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

14. 08. 2024. 08:06 >> 08:05

SUPERKUP EVROPE

Real želi trofej na debiju Mbapea, Atalanta sanja iznenađenje

Fudbaleri Reala i Atalante odlučiće večera u Varšavi u meču Superkupa Evrope, kome ide u ruke prvi evropski trofej u sezoni. Madriđani su favoriti, ali "boginja" je pokazala da se ne plaši nikoga, te da može da poremeti računicu velikanima.

Madriđani su prošle sezone osvojili Ligu šampiona, pošto su u finalu pobijedili Borusiju Dortmund 2:0.

"Radujemo se novoj sezoni. Sve će biti veoma zahtjevno od početka. Veoma je dobra atmosfera u svlačionici, to me jako hrabri. Nema prinčeva ili kraljeva, već smo jedna grupa", kazao je italijanski trener.

On se osvrnuo na debi Kilijana Mbapea...

"Kilijan može da počne meč, kao i svi ostali koji su ovdje. Svi mogu da krenu od starta, iako nismo imali mnogo vremena za odmor. Mbape se veoma dobro prilagođava, fokusiran je, pokazuje izvanredan kvalitet“, istakao je Anćeloti.

Atalanta je mnogo opasna, poruka je Anćelotija.

"Zaslužuje da bude ovdje, da se bori za trofej. Gaspernijev rad je izvanredan, on je moj prijatelj. Biće teško.", kazao je jedan od najboljih evropskih trenera.

Atalanta je trijumfovala u Ligi Evrope, pošto je u finalu ovog takmičenja bila bolja od Bajer Leverkuzena 3:0. Fudbaleri Reala i Atalante odigrali su samo dva međusobna duela u evropskim takmičenjima i to 2021. godine u osmini finala LŠ.

Real je tada u prvoj utakmici u gostima slavio 1:0, a u revanšu je bilo 3:1 za "kraljevski klub".

Trener "boginje" Đanpjero Gasperini ističe da je njegov tim u potpunosti spreman za izazov.

“Očigledno, želite da igrate ovakav meč na vrhuncu svojih mogućnosti, ali u prošlosti smo na velikim utakmicama često igrali bez ključnih igrača. Uvijek sam od igrača tražio da daju sve od sebe i da ne brinu od saigračima koji nisu tu.Na papiru imamo još manje šanse za pobjedu nego protiv Bajera, ali smo zbog toga još motivisaniji. Ne dešava se uvijek, ali u fudbalu ponekad možete da “prkosite” predviđanjima”, ističe 66-godišnji Italijan.

Fudbaleri Reala su pet puta u istoriji osvojili evropski Superkup i to 2002, 2014, 2016, 2017. i 2022. godine.

Fudbaleri Atalante po prvi put u istoriji igraju za trofej Superkupa Evrope.

Utakmica će biti odigrana od 21 čas na Nacionalnom stadionu u Varšavi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније