Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

04. 08. 2024. 12:32 >> 12:38

1.cfl

Počinje fudbalski šampionat, Dečić iz Nikšića kreće u odbranu trona (TVCG3)

Nakon što je odogođen za nedjelju dana, fudbalski šampionat Crne Gore kreće danas mečevima 1. kola. Očekuje se da naši klubovi, nakon uspješnih igara u Evropi i na domaćoj sceni prikažu dobre partije i koliko-toliko vrate publiku na stadion. Derbi susret uvodne runde biće odigran u Nikšiću, rivali će biti Sutjeska i Dečić, taj meč možete gledati na TVCG3 od 21 sat.

Nikšićani u sezonu ulaze s ambicijom da izbore plasmana na evropsku scenu, koja im je izmakla u prethodnom šampionatu.

"U goste nam dolazi odlična ekipa, koja je u takmičarskom ritmu. Nadam se da će utakmica biti zanimljiva i da ćemo je završiti u našu korist. Odlično smo odradili pripreme, bilo je dosta dobrih stvari. Kad sve sagledamo, možemo da budemo zadovoljni pripremnim periodom. Ekipa obećava, mlada je. Ima novih igrača, a da li su pojačanja vidjećemo tokom prvenstva. Mladost nam daje za pravo da se nadamo dobrim rezultatima“, rekao je trener Sutjeske, Miljan Radović uoči meča sa Dečićem.

Mornar je oduševio na evropskoj sceni, pošto je eliminisao Dinamo Batumi i kragujevački Radnički. Barani na startu igraju sa debitantom Otrantom na svom terenu.

“Poslije velike pobjede nad Kragujevčanima i prolaska u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, gdje smo na sva četiri meča ostavili sjajan utisak, zadivili region i Evropu, okrećemo se domaćem šampionatu. Znamo da nas čeka jako teška utakmica protiv Otranta, ali svakako pokušaćemo da damo svoj maksimum i zadovoljimo naše navijače koji nas prate u velikom broju i van Bara. Ekipa je prilično umorna, imamo poteškoća sa povredama par igrača. Svakako nije lako u ovako ranoj fazi sezone igrati 120 minuta kao što smo odigrali protiv Radničkog, ali najvažnije je da je tu voljni momenat i da smo u odličnom ritmu", kazao je trener Mornara Zoran Đurašković za Bar info i dodao:

"Razmišljam da eventualno i rotiram neke igrače, ali sav fokus nam je na prvom kolu domaćeg šampionata. Već od ponedjeljka se ponovo okrećemo Ligi konferencija i evropskom takmičenju, odnosno gostovanju Paksiju. Već na startu sezone imamo zgusnut kalendar, ali što bih ja u šali kazao, tražili smo Evropu i na nama je sada i da se borimo i izborimo” kazao je  Đurašković.

U preostala dva meča, tivatski Arsenal na trening kampu Fudbalskog saveza ugostitiće Jedinstvo, dok će u Kotoru rivali biti Bokelj i Jezero.

Duel Budućnosti i Petrovca odgođen je za utorak i najvjerovatnije biće odigran na DG areni.

Parovi prvog kola

Danas

Arsenal - Jedinstvo (20.30)

Bokelj - Jezero (20.30)

Mornar - Otrant-Olimpik (20.30)

Sutjeska - Dečić (21.00)

Utorak

Budućnost - Petrovac

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније