Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

31. 07. 2024. 23:44 >> 23:44
1
Čitaj mi:

KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJA

Mornar nastavlja da sanja, eliminisan i Radnički iz Kragujevca

Fudbaleri Mornara prebrodili su i drugu prepreku u kvalifikacijama za Ligu konferencija - nakon podviga protiv Dinama iz Tbilisija, eliminisan je i Radnički iz Kragujevca i to nakon penala - poslije 90 minuta bilo je 2:1. Prvi meč koji je odigran u Leskovcu završen je pobjedom tima iz Srbije 1:0.

Zanimljivo je bilo prvo poluvrijeme - već u 12. minutu Radnički je mogao do gola, izašao je van šesnaesterca golman Popović, lopta ga prevarila, prošla pored njega, ali je u posljednjem trenutku golman Mornara uspio da je izbije u aut.

Nastavili su se napadi gostiju - u 23. minutu tresla se prečka Mornara, gosti su izveli korner, odličan u skoku Vidosavljević, koji je neometan šutirao glavom ali je naš predstavnik imao sreće.

Zaprijetili su potpom i Barani, nezgodan udarac je uputio Japanac Kiši, iznenadio golmana Radničkog Lijeskića koji je uspio da nekako uhvati loptu iz drugog pokušaja.

Najvažniji detalj u prvom dijelu viđen je u 45. minutu - odlično je centrirao Zorić iz kornera, dobro skočio Ondong, šutirao glavom i zatresao mrežu za 1:0.

U većem dijelu drugog poluvremenu Radnički je imao loptu u nogama, napadao, ali nije stvarao konkretne šanse.

Mornar je strpljivo čekao svoju priliku i dočekao je u 83. minutu - nakon auta je lopta došla opet do Ondonga, koji se odlično zagradio, okrenuo i fantastično šutirao za novi gol i vođstvo od 2:0.

Kada je djelovalo da će Mornar izboriti plasman u narednu fazu kvalifikacija, nakon što je istekla petominutna nadoknada, sudija je poslije velikog broja prekida odlučio da još pusti da se igra - a epilog toga je gol Radničkog u 98. minutu za totalni šok na tribinama DG Arene - pogodio je Aleksić.

Nakon gola došlo je do svađe i rasprave između trenera i igrača oba tima - crvene kartone dobili su i strateg gostiju Feđa Dudić i trener Mornara Zoran Đurašković, kao i igrač Jovan Baošić.

U produžecima nije bilo mnogo ubuđenja pa su pobjednika odlučivali penali. 

Poveo je Radnički golom Evandra 1:0 u penal seriji, nije bio precizan Đurišič, lako je njegov udarac odbranio Lijeskić.

Drugu seriju odlično je otvorio golman Mornara koji je odbranio udarac Ristiću, siguran je na drugoj strani bio Ćetković za 1:1.

Stativu je potom pogodio kapiten Radničkog Simović, a onda siguran Japanac Kiši za vođstvo Mornara 2:1.

Na 2:2 poravnao je Aleksić, a prednost Mornaru vratio Kaluđerović - 3:2.

Vidosavljević prezican za 3:3, odlučujući penal za Mornar pucao je Filip Mitrović i pogodio za pobjedu ekipe iz Bara.

Mornar će 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igrati sa boljim iz meča Pakš - AEK Larnaka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније