Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

16. 07. 2024. 20:59 >> 22:30
Čitaj mi:

KVALIFIKACIJE ZA EP

Poraz fudbalerki od Grčke, izboren plasman u baraž

Najbolje crnogorske fudbalerke poražene su u posljednjem kolu grupe C3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - Grčka je bila bolja u Podgorici 3:2. Izabranice Mirka Marića ipak će igrati u baražu za plasman na šampionat Evrope, jer su među najboljim drugoplasiranim selekcijama.

Grčka je povela već u 6. minutu - odlično je centrirala Mitkou, najviša u skoku u šesnaestercu je bila Kongouli - šutirala glavom, naša golmanka Krstović očajno reagovala i praktično sama zatresla mrežu.

Naša reprezentacija je nakon toga imala više loptu u nogama, kružila oko gola Grčke, ali bez konkretnih situacija.

Strpiljivo je Grčka čekala svoje prilike, kad god bi se našle u blizini našeg šesnaesterca, izabranice selektora Katikaridisa bile su opasne - to se desilo u 24. minutu - proigrala je Moraitou saigračicu Spiridonidou koja je neometana sa nekih 14-15 metara pogodila mrežu Anastasije Krstović koja je ostala na sredini gola - 2:0.

Do kraja prvog poluvremena Grčka je kontrolisala stvari na terenu, umirila igru, držala loptu.

U samom finušu poluvremena prvi šut u okvir gola naše reprezentacije - pokušala je Jasna Đoković u 47. minutu sa preko 20 metara, pravo u ruke golmanke Gianakouli.

Pod svjetlima reflektora u drugom poluvremenu viđena su tri gola.

Prvi pokušaj Crne Gore u 57. minutu - udarac je oprobala Jasna Đoković, lopta otišla visoko preko gola. Ista igračica probala je i u 59. minutu, opet je poslala loptu visoko i neprecizno.

Grčka je kao i u prvom dijelu prepustila loptu našim djevojkama, čekala svoju priliku i dočekala je u 62. minutu, kada je još jednom loše reagovala golmanka Krstović, a to je znala da iskoristi Konguli i postigne novi gol za 3:0.

Pokušavala je Crna Gora da dođe do utješnog gola, kapitenka Slađana Bulatović pokušala je sa distance u 79. minutu - izblokirana je, lopta je otišla u korner.

U 94. minutu konačno gol za našu reprezentaciju - sa bijele tačke sigurna je bila kapitenka Slađana Bulatović.

Ubrzo potom i novi penal za našu selekciju - opet je siguran izvođač bila Slađana Bulatović za konačnih 3:2. U toj situaciji crveni karton je dobila igračica Grčke - Kakambuki.

Crna Gora će i uprkos porazu od Grčke igrati u baražu za Evropsko prvenstvo i to kao jedna od najboljih drugoplasiranih reprezentacija - protivnika će saznati na žrijebu 19. jula.

"Kad otvorite utakmicu onako, primite gol u šestom minutu, jako je teško igrati. Onda padaju sve koncepcije i neka mirnoća koju smo tražili od igračica, da ne žurimo sa igrom, sa loptom, da igramo mnogo mirnije. Međutim, kao što rekoh, otvorili smo utakmicu kako ne treba, jurili rezultat i usljed toga smo primali ove golove. Nismo imali rješenja u zadnjoj trećini, da nam je falilo tu dosta stvari, ali ja moram čestitati devojkama na svemu što su pružile u ovim kvalifikacijama." kazao je Marić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније