Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

11. 07. 2024. 11:04 >> 11:23

kvalifikacije za EURO 2025.

Marić: Čeka nas težak posao; Kuč: Moramo da budemo maksimalno fokusirane

Fudbalerke Crne Gore sjutra od 17:45h gostuju Farskim Ostrvima u pretposljednjem kolu grupe C3 kvalifikacija za EURO 2025.

Izabranice Mirka Marića su u prva četiri meča ostvarile skor od tri pobjede i jednog remija, i to u gostima protiv Grčke, koja, takođe, ima deset bodova i sa kojom će 16. jula u Podgorici, na Trening kampu FSCG, igrati odlučujući meč za prvo mjesto, koje sigurno donosi plasman u prvu rundu baraža za plasman na završni turnir.

Crnogorske fudbalerke blizu su još jednog velikog rezultata, nakon što su u prošlom takmičarskom ciklusu igrale plej-of za UEFA Ligu B, ali selektor Marić uoči raspleta ne želi da razmišlja ni o čemu osim o sjutrašnjoj utakmici.

"U ovom momentu ne idemo u tom pravcu. Želimo da smo fokusirani samo na Farska Ostrva, da vidimo šta ćemo uraditi u tom duelu, pa ćemo onda misliti na duel sa Grčkom", kaže Marić.

 Armisa Kuč ističe da opuštanja nema.

"Osjećamo da smo blizu baraža, ali dovoljno smo iskusne da se ne opustimo nijednog trenutka. Želimo da u posljednja dva meča budemo još bolje nego do sada i da uradimo sve da pobijedimo u oba i osvojimo prvo mjesto u grupi, kazala je Kuč.

Crna Gora je u Podgorici pobijedila Farska Ostrva 5:1 u prvom dijelu takmičenja u grupi C 3, a prethodno je protiv iste selekciju, takođe na domaćem terenu, ostvarila najubjedljiviji trijumf u istoriji – 9:0 u decembru prošle godine, u UEFA Ligi nacija.

"Te naše velike pobjede kod kuće ne bi smjele da nas opuste. Protiv njih smo imali jako tešku utakmicu u gostima, pobijedili smo 1:0, ali je bilo veoma napeto. Čeka nas težak posao, ali ako budemo na nivou na kome možemo da budemo, vjerujem da dobar rezultat ne bi trebalo da dođe u pitanje", rekao je selektor.

" Svakako da očekujemo pobjedu, to nam je cilj, ali znamo da neće biti lako da ga ispunimo. Moramo da budemo maksimalno fokusirane, da ne razmišljamo o onome što je bilo, a ni o meču sa Grčkom. Ako bude tako mislim da ćemo doći i do pobjede na Farskim Ostrvima, a i do prvog mjesta u grupi", dodala je Kuč, koja je na tri posljednja meča protiv Faranki upisala pet golova, uključujući I odlučujući za pobjedu na prethodnom gostovanju u Torshavnu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније