Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

10. 07. 2024. 13:53 >> 13:52

PROŠLE SEZONE

Al Itihad nudio "astronomsku" sumu novca za Salaha, Liverpul odbio

Al-Itihad je prošle sezone želio da dovede napadača Liverpula Mohameda Salaha (32) na jednogodišnju pozajmicu za "astronomsku" sumu novca, ali klub iz Premijer lige nije bio zainteresovan, otkrio je saudijski ministar sporta.

Salaha, rekordnog strijelca Liverpula u Premijer ligi, saudijski i engleski mediji su snažno povezivali sa prelaskom u Al Itihadprošle godine, dok je Saudijska Pro liga počela da regrutuje neka od najvećih imena fudbala.

Bivši kapiten Real Madrida i osvajač Zlatne lopte Karim Benzema i njegov sunarodnik N'Golo Kante prešli su u Al-Itihad, dok je Al-Hilal potpisao ugovor sa Brazilcem Nejmarom iz Pari Sen Žermena, nakon što je Al-Nasr potpisao astronomski ugovor.

Kristijano Ronaldo je u Rijad stigao u januaru 2023.

Saudijski program zapošljavanja u sportu, koji nadgleda ministar sporta, odgovoran je za ugovore sa igračima.

"Primili smo izjavu iz kluba da postoji želja da potpišemo Mohameda Salaha. Iznos je bio astronomski naravno", rekao je princ Abdulaziz bin Turki Al Faisal za podkast Thmaniah.

Ministar sporta je objasnio da je ponuđena suma astronomska čak i u odnosu na poslove sa Nejmarom, Ronaldom i Benzemom.

"Dogovor je bio za jednogodišnju pozajmicu. Salahov ugovor je važio (sa Liverpulom) i stoga ne možemo da pregovaramo sa njim bez povratka u klub", dodao je on.

"Raspitali smo se kroz program (Sportsko regrutovanje) sa samim klubom da li postoji želja da se izbjegne Mohamed Salah i oni su nam rekli ne... i time je stvar odlučno zatvorena jer klub ne želi da ga pusti.

Ovaj 32-godišnji reprezentativac Egipta, koji je prošle sezone postigao 25 golova u 44 utakmice u svim takmičenjima za Liverpul, ima ugovor sa klubom iz Premijer lige do 2025. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније