Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

08. 07. 2024. 11:31 >> 11:35
Čitaj mi:

POSLJEDNJI PORAZ OD URUGVAJA

Nestvarna statistika Argentine: Od 2019. godine više trofeja nego poraza

Bio je 2. jul 2019. godine, stadion "Mineirao" u Belo Horizonteu, najveći mogući reprezentativni derbi Brazil-Argentina u polufinalu Kopa Amerike.

U 19. minutu prva kapitulacija Argentine, nakon sjajne akcije, no look pasa Dani Alveša za Roberta Firmina koji je iz prve uposlio Grabrijela Žezusa, a tadašnji fudbaler Mančester Sitija je pogodio mrežu golmana Franka Armanija.

Imala je Argentina svoje prolike, prečku Kun Agera, stativu Lionela Mesija, ali u 70. minutu nakon sjajne akcije aktera provg gola, samo obrnutih uloga, Žezus je prodriblao i asistirao Firmino pogodio, Brazil je potvrdio pobjedu i prošao u finale gdje su slavilili protiv Perua i osvojili trofej prvaka Južne Amerike.

Taj datum ostaće upamćen kao posljednji "veliki poraz" Argenitne jer upravo od tog dana su ušli u nevjerovatnu seriju i od tada u seriji od 61 utakmice imaju veći broj trofeja nego poraza.

U međuvremenu su osvojili Kopa Ameriku 2021. godine, prirediši osvetu Brazilu u finalu na njihovom terenu, potom su u junu 2022. godine osvojili "Finalisimu", CONMEBOL-UEFA kup šampiona, gdje su na "Vembliju" preslišali Italiju 3:0, a potom su u decembru iste godine pokorili svijet osvojiviši Mundijal u Kataru.

Samo dva poraza su Argentinci zabilježili u tom periodu, poraženi su na otvaranju Mundijala 2022. godine od Sadijske Arabija 2:1, drugi je došao u novembru prošle godine od Urugvaja u Buenos Ajresu 0:2 tokom kvalifikacija za Mundijal 2026 godine.

Argenitinu očekuje duel sa Kanadom u polufinalu Kopa Amerike, a trebalo bi pravo fudbalsko čudo da se desi pa de ne zaigraju u finalu gdje bi čekali boljeg iz duela Kolumbije i Urugvaja.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније