Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg

25. 06. 2024. 16:27 >> 16:35
5
Čitaj mi:

OŠTRA REAGOVANJA

FK Zeta: "Genije" nećeš ugasiti Zetu; Opština: Pozivamo klubove na bojkot lige

Odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) da ekipe Zete i Budve vrati u treći rang, i zabrani im napredovanje naredne sezone, nakon namještene utakmice baraža (završeno rezultatom 3:3), izazvala je buru u crnogorskoj fudbalskoj javnosti.

Iz fudbalskog kluba Zeta su kazali da je u pitanju "sramna i nezakonita odluka", prvog čovjeka Saveza Dejana Savićevića.

"Trideset dana je trebalo Dejanu Savićeviću da donese sramnu, nezakonitu, nečasnu i sujetnu odluku, da FK Zeta vrati u niži rang takmičenja i zabrani napredovanje godinu dana u viši rang. Takmičenje u kojem su naši momci, zadnjih godinu dana, nakon nezapamćenog dominiranja srednjom regijom, ubjedljivo slavili prvo mjesto. Nakon baraža u kojem smo pokazali da smo ubjedljivo najbolja ekipa treće lige i baraža koji smo igrali za sebe, a ne za Budvu ili Ibar".

Oni smatraju da njihov klub ima drugačiji kriterijum.

"Dejan Savićević ima svoj cilj, koji je zacrtao još mnogo ranije. I ne krije on to, ne krije da Zeti sudi drugačijim kriterijumima od ostalih klubova u Crnoj Gori. Trudio se on to da pokaže svih ovih godina. Od kada postoji CFL nikada ni jedan klub nije kažnjen kao Zeta. Naprotiv, Zetu je kaznio vise nego sve klubove zajedno. Ali nije dovoljno, nije Zeta umrla, kao što je mislio prije godinu dana, pa danas nastavlja gdje je stao i današnjom odlukom pokušava da dovrši započeti posao. Dejan Savićević je danas pokazao da je veliki borac za regularnost takmičenja, ne da Dejan Savioćević da se namjesti ni jedna utakmica u Crnoj Gori i nikada nije, osim utakmice Zete. Borac za regularnost očigledno je bio odsutan kad su mu ispred nosa čitave crnogorske javnosti namještane na stotine utakmica i to dobrim dijelom od klubova na čijem se celu nalaze članovi njegovog izvrsnog odbora ili je taj istančani osjećaj za namještaljke ipak procijenio da samo Zeta namješta utakmice".

Na kraju dodaju da "neće poći za rukom da se ugasi Zeta".

"Neće ti uspjeti „Genije“, nećeš ugasiti Zetu kao što si zacrtao, a da ti bude lakše biće Zeta opet prvak Crne Gore. Tik tak".

Javila se u međuvremenu i Opština Zeta koja je nedavno preuzela brigu oko rukovođenja kluba.

Tom potpisu su prisustvovali i nekadašnji predsjednik kluba Radojica Rajo Božovića koji je od 2009. godine suspendovan doživotno od strane FSCG, ali i poslanik iz redova DNP Milan Knežević.

Iz Opštine su kazali da očekuju reakciju SDT-a.

"Zbog ove kriminalne i politički motivisane odluke, očekujemo da SDT hitno pokrene istragu protiv Savićevića i članova Disciplinske komisije koji na svaki način pokušavaju da spriječe njegovu smjenu i tako nastave siguran sunovrat crnogorskog fudbala. Posebno je simptomatično da Dejan Savićević i njegovi evnusi u Discplinskoj komisiji koji su glasali za ovu odluku, sve ovo čine nakon objave da će FK Zeta preći u vlasništvo Opštine, ali i nakon završenih lokalnih izbora u Budvi, gdje je Savićevićev DPS ostao u opoziciji".

Pomenuli su i slučaj kup utakmice između Jezera i Dečića.

"Zašto nije ovakvu odluku donio nakon namještene utakmice Mladost – Dečić gdje su čitava Crna Gora, region, ali i svijet, u direktnom prenosu vidjeli namještenu utakmicu. Zašto su Dejan Savićević i njegova Disciplinska komisija ćutali na polufinalnu utakmicu kupa između Jezera i Dečića? Zato što ne smije od braće Drešaj živ da se čuje, ali zato misli da može da uništava zetsku fudbalsku mladost ovakvim kriminalnim odlukama, a da ne dobije zasluženi odgovor. Nije se Savićević oglasio ni nakon posljednjeg kola Druge lige, gdje su bili rukometni, a ne fudblaski rezultati, i pošto čitava Crna Gora vidi kako se namještaju utakmice u Prvoj i Drugoj ligi, Dejan Savićevć misli da može Zetu i Budvu da kažnjava za sve druge".

Na kraju su otišli i toliko daleko da su zaključili da će Dejana Savićevića i članove disciplinske komisije proglasiti za "persone non grata".

"Opština Zeta obavještava javnost da će svim pravnim sredstvima stati uz svoj klub i neće dozvoliti njegovo gašenje što je sve vrijeme cilj Dejana Savićevića, jer ne može oprostiti FK Zeta što je prvi šampion u nezavisnoj Crnoj Gori. Takođe, nakon opravdanog gnijeva i revolta građana Zete, razmotrićemo da Dejana Savićevića i sve članove Disciplinske komisije koji su glasali za ovu antizetsku odluku proglasimo persoanama non grata, jer takvi ljudi ne zaslužuju ni trunku poštovanja, a kamoli zetskog gostoprimstva".

Pozvali su i ostale klubove da bojkotuju učešće u Crnogorsoj ligi.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније