Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

22. 06. 2024. 20:26 >> 20:26

PRIPREME

Brnović nakon dolaska u Sloveniju: Da igramo i razmišljamo brže

„Plavo – bijeli“ su sinoć oko 20.00 sati doputovali u Moravske Toplice nakon što su iz Podgorice poletjeli nešto prije 15.00 sati, udobno se smjestili u hotel Ajda, a danas su već krenuli sa radom na terenu slovenskog niželigaša NK Turnišče, navode iz podgoričkog kluba.

Slovenija je rezervisana za drugu fazu priprema koje će trajati do 2. jula, planirano je 12 treninga, tri kontrolne utakmice (Maribor, Zaglebje, Egnatija), a uslovi za rad su fenomenalni – podloga terena je u odličnom stanju uprkos što je u vlasništvu kluba koji igra niže lige, gradić koji je blizu austrijske i mađarske granice i koji je poznat po termalnim vodama pruža sav komfor koji treba da ima jedna ekipa u pripremnom periodu.

Šef stručnog štaba Ivan Brnović sa pomoćnicima prije svega ima – mir.

„Stvarno imamo sve moguće uslove da se u miru i radu pripremamo za ono što nam predstoji. Od prvog dana se zna plan priprema, a najvažnije nam je da su nam igrači na okupu i da su zdravi, a već poslije prvog treninga je uočljivo da su spremni da vrijedno treniraju. Prvi utisci su više nego pozitivni“, rekao je Brnović nakon prvog treninga u Sloveniji.

Brnović od prvog radnog dana 10. juna sa pomoćnicima Srđanom Nikićem, Ivanom Delićem, Mihailom Tomkovićem, Veljkom Bajkovićem (trener golmana), Milivojem Grbovićem (kondicioni trener) insistira na – radnoj etici.

Rad, rad i samo rad... Posebno ovdje, gdje nikakvi spoljni faktori ne mogu da utiču na igrače.

„Intenzitet rada moramo da podignemo na maksimum, jer želimo tako da igramo. Moramo da treniramo na taj način – da sve što radimo, radimo brzo: razmišljamo brzo, igramo brzo, donosimo brze odluke, timski da djelujemo homogeno... To nije nimalo lako, za to treba vremena, a to sam i rekao momcima. Jednostavno, ne može ništa da se uradi za jedan ili dva treninga, to je proces koji će da traje i nadamo se da ćemo se uigrati što prije, jer nemamo mnogo do prve utakmice u Evropi“, jasan je 48-godišnji trener koji je dodao...

„Iskreno, optimista sam imajući u vidu kvalitet igrača i ono što pružaju od starta priprema. Imamo jednu novu Budućnost, pred nama je nova priča koja ima jednu novu dimenziju u smislu i načinu igre“.

„Plavi“ su u Sloveniju stigli u sljedećem sastavu: Milan Mijatović, Filip Domazetović, Ljubomir Đurović, Vasilije Božović, Zarija Mugoša, Ivan Bojović, Adnan Orahovac, Vladan Adžić, Ognjen Gašević, Bodin Tomašević, Miloš Brnović, Luka Mirković, Andrija Bulatović, Lazar Savović, Vladimir Perišić, Danilo Vukanić, Petar Grbić, Milan Vukotić, Andrej Kostić, Igor Ivanović, Matija Jovanović, Petar Vuković, Dragan Grivić, Luka Brajović, Damjan Dakić, Dragutin Šaranović, Stefan Đukanović i Andrej Camaj.

Ukupno: 28 igrača. Spoj mladosti i iskustva.

„Sa nama je veliki broj mladih igrača iz našeg omladinskog pogona, motivisani su, rade sjajno, ali poslije prvog treninga moram da odam priznanje starijim igračima kojima ne nedostaje manjka motivacije“, poručio je Brnović.

Budućnost su u ljetnjem prelaznom roku napustili Balša Sekulić, Stefano Almeida, Tonći Mujan, Đorđije Pavličić, Petar Sekulović, Uroš Ignjatović, Aleksa Ćetković, Sava Milić i Nikola Vuković, na pozajmicu je otišao Miloš Dragojević, dok su u Podgorici ostali Stefan Vukčević, Miloš Raičković i Đorđe Despotović...

„Raičković i Vukčević nisu u planu, ne zato što nisu dobri igrači, nego jednostavno zato što se – po mom mišljenju – ne uklapaju u koncepciju i viziju tima za sljedeću sezonu“, poručio je trener naše Budućnosti, a onda se osvrnuo na Despotovića kome ugovor ističe 1. avgusta, ali pošto se nije dogovorio nastavak saradnje automatski je slobodan sa početkom prelaznog roka 28. juna...

„Imali smo duge pregovore sa njim, negdje je postojala obostrana želja da se nastavi saradnju, zaista smo dali sve od sebe da ga zadržimo, ali nismo uspjeli. Želim mu svaku sreću u daljoj karijeri, to je igrač top klase koji će nam sigurno nedostajati“.

Sa druge strane, sa ekipom su reprezentativci Mijatović i Grivić, mladi reprezentativac Vuković, omladinski reprezentativac Bulatović, dok je Rus Ilija Serikov odradio par treniga sa „plavima“ i čeka vizu da se priključi timu u Sloveniji.

„Domaći igrači se osjećaju kao da su odavno u Budućnosti, neki su tu i bili, dok se i Rus brzo uklopio, nije mu bila neophodna faza prilagođavanja. Čekamo ga da nam se pridruži, a mislim da su svi oni– po onome što su prikazali – pojačanja. Međutim, to treba da potvrđuju iz treninga u trening, posebno kada krenu pripremne utakmice, a onda ćemo kroz ono što nas čeka u Evropi, što je u suštini najvažnije u kalendarskoj godini, vidjeti je li stvarno to – to“, jasan je Ivan Brnović, sa kojim još nismo detaljno pričali o Mališevi, ali...

„Na svima nama je da damo maksimum kako bismo došli do cilja, a to je – za sada – prolaz u drugo kolo“.

„Plavi“ će u Sloveniji odigrati tri prijateljska susreta – Maribor 25. juna, Zaglebje 28. juna, Egnatija 1. jula – i moguće je da se u Podgoricu vrate kao brojnija četa...

„Imamo u planu da dovedemo još polušpica i špica, to su pozicije koje su urgentne. Kao trener sam obavio određene razgovore sa određenim igračima, predočio im gdje ih vidim, a vjerujem da će sportski i izvršni direktor dogovoriti finansijske detalje i da će sve biti dogovoreno brzo. Mislim da ćemo do kraja prelaznog roka pokušati da angažujemo i jednog igrača na poziciji lijevog štopera, kao i jednog igrača na krilu koji ima malo drugačije karakteristike, ali to za sada nije prioritet“, rekao je šef stručnog štaba nakon prvog, a pripremajući se za drugi trening.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније