Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

21. 06. 2024. 08:21 >> 08:21
Čitaj mi:

U ATLANTI

Argentina pobjedom otvorila Kopa Ameriku

Utakmicom između Argentine i Kanade startovalo je najznačajnije fudbalsko takmičenje na tlu Južne i Sjeverne Amerike - Kopa Amerika i trajaće do 14. jula.

Uvodni meč na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama odigran je u Grupi A i pripao je aktuelnim prvacima Kopa Amerika i Mundijala - Argentincima, koji su slavili protiv Kanade 2:0 (0:0).

Utakmica je odigrana pred više od 70.000 gledalaca na stadionu "Mercedes Benc" u Atlanti.

Poslije ne tako sjajnog prvog poluvremena, "gaučosi" su otpor Kanađana slomili već na početku drugog dijela igre. Samo četiri minuta u nastavku utakmice bila su dovoljna da Hulijan Alvarez zatrese mrežu rivala i izazove erupciju oduševljenja brojnih argentinskih navijača.

Vrlo požrtvovanu asistenciju upisao je Aleksis Mekalister, koji se tom prilikom sudario sa golmanom Maksimom Krepoom i izvukao deblji kraj. Na sreću po Lionela Skalonija nije bilo potrebe za izmjenom, jer se fudbaler Liverpula brzo pridigao i nastavio meč.

Pitanje pobjednika riješeno je u 88. minutu - bila je to akcija iz udžbenika, od gola do gola, iz prve, bez mnogo zadržavanja lopte. Pokušavao je protivnik faulovima da zaustavi napad Argentine, ali je sve išlo munjevito, tako da jednostavno nisu uspijevali da stignu plavo-bijele. Lionel Mesi je na kraju samo proigrao Lautara Martineza, a ovaj rutinski gurnuo loptu u mrežu za 2:0

Druga utakmica u Grupi A između Perua i Čilea igra se u noći između petka i subote, u dva sata poslije ponoći po srednjeevropskom vremenu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније