Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

03. 06. 2024. 09:14 >> 09:22
Čitaj mi:

oproštaj kakav se ne pamti

Noć kada se Toni Kros oprostio od Real Marida: Hvala vam za deset prelijepih godina

Real Madrid je 15. put šampion Evrope. Ove sezone osvojio je i Primeru i Superkup Španije što dovoljno govori o kakvoj je ekipi riječ. Real je bez izjednog poraza ove sezone došao do “ušatog” pehara, a na tom putu srušio je tri bundesligaša. Lajpcig u osmini, Bajern u polufinalu i Borusiju u borbi za trofej.

Na ulicama glavnog grada Španije priređena je slavljenička fešta koja nije zaobišla ni stadion "Santjago Bernabeu".

Njemac Toni Kros nije mogao ljepše da dočeka odlazak u penziju. Pred njim je ostao još samo Euro u Njemačkoj poslije čega će okačiti kopačke o klin i reći zauvijek zbogom fudbalu.

Navijači su emotivnim porukama pokušavali da ubijede Krosa da razmisli o povlačenju. Dobio je ovacije kakve do sad nisu zabilježene u Madridu.

"Prije svega, hvala vam na svemu. Na nezaboravnom oproštaju sa ovog stadiona. Hvala vam za deset prelijepih godina. Nezaboravnih. Mogu samo da budem zahvalan zbog svega. Naprijed Madrid, volim vas sve", glasio je Krosov odgovor dok su mu oči zasuzile.

"Moj dres sa brojem '8' biće odsad slobodan. Šta mislite, kome sam ga namijenio", pitao je Njemac, na šta su svi uzviknuli: "Fede, Fede".

Kako stvari stoje, Krosov nasljednik u Realu biće Federiko Valverde.

Posljednja sezona u bijelom dresu je bila i za Španca Naća koji je podigao trofej i pozdravio prepun "Santjago Bernabeu", prije nego što se zahvalio svima na podršci u još jednoj spektakularnoj sezoni.

Real Madrid će od naredne sezone imati novog kapitena a to bi mogao biti Luka Modrić.

"Kakva radost za mene, da ponovo budem pred vama. Hvala vam na svemu i podršci koju nam dajete godinama. Ovaj trofej je vaš, koliko i naš. Vidimo se sljedeće sezone, hvala Madrid", rekao je Modrić koji je potvrdio da ostaje u klubu. 

Njegov ostanak potvrdio je i prvi čovek kluba Florentino Perez. Hrvatski vezista je ove sezone nastupao u 32 ligaške utakmice sa učinkom od dva gola i šest asistencija, a vezao je još 11 mečeva u Ligi šampiona.

"Real Madrid je još jednom pokorio srca miliona navijača širom svijeta. Još jedan trofej Lige šampiona doveo je navijače do neizmjerne radosti. Igrači su dali sve u meču koji je bio jako težak. Čestitam i Borusiji, našem velikom rivalu, igračima, stručnom štabu i upravi... Dortmund je prijateljski klub i pokazao je svoju vrijednost u Londonu", rekao je Perez i dodao:

"Povrede su bile prepreka koju je ova grupa momaka uspjela da pređe. Svi sada gledamo u legende Real Madrida i svjetskog fudbala. Dragi igrači, želim da znate da nam dajete neizmjernu radost koju nikada nećemo da zaboravimo. Neki od vas su dostigli čuvenog Paka Henta sa šest evropskih trofeja. Naćo, Dani Karvahal, Luka Modrić. Želim posebno da se zahvalim Toniju Krosu. Hvala ti za izvrstan fudbal i primjereno ponašanje u svakom trenutku tokom svih ovih godina".

Očekuje se u naredna 24 časa da Real Madrid i zvanično objavi da je Kilijan Mbape novi igrač Reala.  Dres  će obući i mladi brazilski napadač Endrik, koji se već oprostio od navijača Palmeirasa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније