Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

02. 06. 2024. 20:00 >> 20:00
Čitaj mi:

LIGA 1

Sent Etjen se vratio u elitu, Mecu uzalud što je s igračem manje došao do 2:0

Poslije dvije godine u Ligi 2, jedan od najvećih francuskih klubova se vraća u elitu - u finalu baraža za Ligu 1, Sent Etjen je nakon produžetaka stigao do remija na gostovanju Mecu (2:2) i ušao u društvo najboljih.

"Zeleni" su na svom "Žofroj Gišaru" prije tri dana slavili 2:1 i činilo se da je sve riješeno u 3. minutu revanša, kada je isključen 19-godišnji napadač "marunsa" Pape Dijalo.

Mec, ipak, sa desetoricom ne samo da je nadoknadio zaostatak, već je i prešao u vođstvo - Lamin Kamara je u 17. minutu pogodio za 1:0, a Žorž Mikautadze je izborio penal i sam ga iskoristio za 2:0 u 25.

Leo Petro je smanjio na 2:1 u 35. minutu, da bi u 64. zbog faula bio poništen pogodak Ivana Masona za 2:2 zbog faula Ibrahima Sisokoa nad golmanom Aleksandrom Ukiđom.

Ušlo se u produžetke, u kojima je domaće navijače rasplakao Senegalac Ibrahima Vađi golom u 116. minutu.

Sent Etjen je 10 puta bio šampion Francuske i po tome je bio rekorder sve do prošle sezone, kada ga je pretekao Pari Sen Žermen.

"Sveci" sada imaju 12 titula, treći je Marsej sa devet, Monako i Nant imaju po osam, Lion sedam (i to uzastopnih), Bordo i Rems po šest...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније