Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

02. 06. 2024. 18:51 >> 18:54

TRENER REALA NEMA DILEMU

Anćeloti: Vinisijus će dobiti Zlatnu loptu

Trener Reala Karlo Anćeloti siguran je da će nagradu za najboljeg igrača svijeta za sezonu 2023/24 dobiti Vinisijus Žunior. Brazilac je postigao gol u pobjedi Madriđana protiv Borusije Dortmund u finalu Lige šampiona.

„Vinisijus je dobitnik zlatne lopte. Bez sumnje“, izjavio je Anćeloti.

Pored učinka na klupskoj sceni za prestižnu nagradu dosta toga zavisiće i od predstojećeg Evropskog prvenstva, pošto je konačno promijenjeno pravilo po kojem se vrijednovao učinak u kalendarskoj godini. Sada odlučuje utisak koji je igrač ostavio u kompletnoj sezoni.

Dobitnik Zlatne lopte biće poznat u oktobru, a ovogodišnje glasanje posebno je interesantno jer su u ozbiljnoj konkurenciji dvojica saigrač iz Real Madrida: Džud Belingem i Vinisijus Žunior. Englez je dao više golova, ali je Brazilac bio precizan u finalu Lige šampiona i golom za 2:0 desetak minuta prije kraja ugasio svaku nadu fudbalera Borusije Dortmund da bi mogli do produžetaka.

Fantastičan start sezone imao je Belingem, a prevagu na njegovu stranu moglo bi da donese izdanje na Evropskom prvenstvu. Imaće i Vinisijus priliku da dodatno ubijedi glasače da je zaslužio Zlatnu loptu za 2024. godinu, mada Kopa Amerika ima manju težinu nego Euro i vjerovatno bi mu trebalo da Brazil osvoji turnir, a on da bude raspucan.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније