Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

01. 06. 2024. 20:23 >> 20:25
Čitaj mi:

"HRABRI SOKOLI" SE SPREMAJU ZA MEČ U BRISELU

Kuč: Rezultat uvijek bitan, imamo kvalitet da se nosimo s Belgijom

U sjenci velikog finala Lige šampiona, koje za manje od sat počinje u Londonu, fudbalska reprezentacija Crne Gore na kampu na Starom aerodromu se priprema za prijateljske mečeve sa Belgijom i Gruzijom.

"Hrabri sokoli" će imati velika iskušenja protiv učesnika Evropskog prvenstva, mnogo veća nego protiv Bjelorusije i Sjeverne Makedonije u Antaliji, gdje je Robert Prosinečki debitovao na klupi.

"Prvo okupljanje je prošlo odlično, jer smo odradili ono što se od nas tražilo, bili smo baš dobri u te dvije provjere. Sada nas očekuju dosta teže utakmice. Belgija je uz Njemačku, Englesku i Francusku jedan od glavnih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Ovo je zadnji voz te generacije, da proba da osvoji trofej, ali ćemo sigurno dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Gruzija je kroz baraž Lige nacija uspjela da se kvalifikuje na Euro. To je jako dobra reprezentacija, koja je posljednjih godina pokazala u uzlaznoj putanji", istakao je Edvin Kuč na današnjem brifingu.

Veliki Žuti je znatno promijenio stil igre Crne Gore, koja je mnogo ofanzivnija nego kod njegovog prethodnika Miodraga Radulovića.

"Svaki selektor ima svoje ideje, planove i zamisli. Sa novim selektorom smo na prošle dvije utakmice pokazali da ćemo igrati dosta drugačije, ofanzivnije. Nadam se da ćemo i u budućnosti tako nastaviti i da se nećemo braniti i plašiti protiv bilo koga da igramo. Imamo kvalitet, posebno kada smo kompletni, i nadam se da ćemo se jednog dana i mi kvalifikovati na neko od velikih takmičenja", naglasio je 30-godišnji vezista.

"Hrabri sokoli" će biti oslabljeni na utakmicama na stadionu "Re Boduen" u Briselu u srijedu i u nedjelju pod Goricom, jer nema Stefana Savića i Adama Marušića.

"Imamo dosta izostanaka. Nema Savića i Marušića, Jovetić još nije stigao na okupljanje, a to su lideri ove grupe. Protiv ovakvih protivnika moramo da pokažemo da vrijedimo. Imamo kvalitet da se nosimo i da probamo da se nadigravamo protiv Belgije".

Stara je floskula da rezultat nije u prvom planu na utakmicama koje se ne igraju za bodove, ali Kuč ne razmišlja tako.

"Rezultat je uvijek bitan, ali na prijateljskim utakmicana imamo priliku da sprovedemo sve što smo radili sa novim selektorom. Moramo da probamo sve opcije, ideje i planove koje selektor traži od nas. Najvažnije je da damo maksimum, a uvijek idemo na pozitivan rezultat, koji nekad na prijateljskim utakmicama i nije u prvom planu".

Momak koji je sa 29 godina debitovao u reprezentaciji je sa Balkanijem osvojio Superkup, prvenstvo i Kup Kosova, što je bio najljepši oproštaj od kluba u kojem je nosio kapitensku traku.

"Završio sam sezonu baš kao što sam želio - sa tri trofeja. Poslije pet i po godina provedenih u Balkanu nekako se sve poklopilo i sa reprezentacijom i sa klubom, došao je red za transfer u Nefči. Nadam se da ću u roku od mjesec otići u Azerbejdžan i potpisati ugovor sa novim klubom", zaključio je Kuč.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније