Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

30. 05. 2024. 00:08 >> 00:08
Čitaj mi:

LIGA KONFERENCIJE

El Kabi ispisao istoriju grčkog klupskog fudbala, Olimpijakos zaigrao od ulaska Jovetića

Sve i da su probali da zamisle, navijači Olimpijakosa nisu mogli da se nadaju da će svoj prvi evropski trofej u istroji, ne samo svog nego i grčkog fudbala ispisati u svojoj Atini, i to na stadionu omraženog rivala AEK-a, "Aja Sofiji".

Ovako ostaće upisano da je u Novoj Filadelfiji, gdje nema ni jednog, barem javnog deklarisanog navijača Olimpijakosa, ispisana istorija "crveno-bijelih".

Nije to bio meč koji će zaljubljenici u fudbal da pamte. Ni jedan klub nije "umirao u ljepoti igre".

Grci su bolje počeli, preko portugalskog krilnog napadača Danijela Podensa su zaprijetili prvi, ali onda je Fiorentina preuzela inicijativu.

Dva puta je Đakomo Bonaventura imao priliku da dovede "Violu" u prednost, ali prvi put je mlako šutirao, drugi put je kasnio na pas u prostor.

Do kraja poluvremena, Olimpijakos je uspio da povrati inicijativu, ali nije bio konkretan ispred gola Teraćana.

U nastavku, obije ekipe su ušle "sa visoko podignutim gardom". Čekala se greška protivnika, ali obije odbrane su bile dobro zategnute.

U 71. minutu na teren je ušao Stevan Jovetić koji je dobio priliku protiv tima u kojem je proveo pet godina.

Do kraja poluvremena međutim "anti-fudbal" oba tima, pa je meč prvi put u istoriji finala Lige konferencija otišao na produžetke.

U dodatnih 30 minuta, Olimpijakos je bio bolji, smjeliji, ofanzivniji.

Djelom i zbog Stevanovog dobrog vraćanja nazad, da primi loptu, povuče za sobom igrača, izmami prekršaj.

Nakon jednog pasa našeg kapitena, djelovalo je da je jedan igrač Fiorentine igrao rukom, ali nije se oglašavao portugalski sudija.

Samo minut kasnije Jovetić je mogao da prvi zatrese mrežu, nakon njegovog, standardizovanog poteza, dribling i šut iz istog sa 18 metara. Na njegovu žalost Teraćano je sjajno odbranio.

I onda taman kada je djelovalo će meč da ide na penale, u 116. minutu Santjago Eze je centrirao, lopta je tapnula od travu, a Ajub El Kabi je sjajno ispratio pas i glavom loptu sproveo u mrežu.

Marokanac se bukvalno nije vidio do tada na terenu, taj udarac glavom mu je bio treći kontakt sa loptom, ali to ostaje za statistiku, njegovo ime biće zlatnim slovima upisanu u istoriji pirejskog kluba.

Probala je Fiorentina da odreaguje odmah, Ikone je bio u prilici, ali njegov šut je blokiran.

Za tim iz Firence ovo je peto evropsko finale od šest iz kojeg izlaze kao gubitnici.

Slaviće se narednih dana u Pireju sigruno.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније