Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

29. 05. 2024. 16:58 >> 16:58
Čitaj mi:

ISTRAŽIVANJE CIES-A

Belingem najskuplji igrač "Liga petice", Krstović najskuplji Crnogorac

Fudbaler Real Madrida Džud Belingem najskuplji je fudbaler kada se pogledaju pet najjačih evropskih liga (Engleska, Italija, Španija, Njemačka, Francuska), objavio je danas Međunarodni centar za sportske studije (CIES) iz švajcarskog Nojštala.

Koristeći svoju metodologiju, CIES je engleskog reprezentativca procijenio na 280,4 miliona eura.

Odmah iza njega je fudbaler Mančester Sitija Erling Holand sa procjenjenom vrijednosti od 255,3 miliona, dok je na trećem mjestu Vinisijus Žunior iz Real Madrida sa 240,8 miliona.

Dominaciju "kraljevskog kluba" zaokružuje Rodrigo na četvrtom mjestu (220,7 miliona), dok je Fil Foden iz Mančester Sitija procjenjen ina 203,8 miliona.

Interesantno je i da na listi nema Kilijana Mbapea, jer on je slobodan igrač i čeka se njegov potpis da bi se vratio na listu (najvjerovatnije Real Madrid).

Od naših fudbalera najskuplje je procijenjen našadač Lećea Nikola Krstović koga CIES vrednuje 15 miliona.

Stefan Savić i Adam Marušić procijenjenu su na 10 miliona tržišne vrijednosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније