Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

29. 05. 2024. 13:49 >> 14:28
Čitaj mi:

uoči finala fudbalskog kupa

Grbić: Nama je to utakmica za spas sezone: Radenović: Istorijska utakmica

U finalu domaćeg fudbalskog Kupa sjutra od 20.30h, direktno na RTCG2, na stadionu "Pod Goricom" sastaće se Budućnost i Jezero.

Dok su Plavljani uveliko premašili klupske ambicije, Podgoričani igraju za spas sezone pošto jedino osvajanjem Kupa mogu u Evropu.

"Nama je to utakmica za spas sezone. Nemamo tu šta da krijemo, ogroman pritisak.Veličina kluba i iskustvo svih nas u klubu ne dovodi u pitanje da li mi želimo da uzmemo trofej. Imamo više iskustva u osvajanju trofeja i u Kupu i u Prvenstvu od našeg protivnika. Ali isto tako, protivnik je organizovana ekipa koja nam je dosta nevolja zadala ove sezone i koja je na malo lakši način došla do finala Kupa za razliku od nas tako da nam motiva neće faliti ni jednog sekunda. Igramo na našem terenu i kada nam je najteže publika dođe u velikom broju, kad god nam je teško navijači su ti koji nam daju vjetar u leđa. Nadam se da ćemo sjutra slaviti i osvojiti trofej", rekao je kapiten Budućnosti Petar Grbić.

U ovogodišnjem prvenstvu, Jezero je dva puta bilo bolje od Budućnosti a pod Goricom tri utakmice bez poraza.

Kapiten Jezera Saša Radenović blagu prednost daje Budućnosti. 

"Utakmica je za nas istorijska iz više razloga. Po prvi put smo u finalu nekog takmičenja, posebno u finalu Kupa koje nam je možda i najvažnije i sigurno jedna od najljepših utakmica. Dajemo Budućnosti blagu prednost, jer je ipak iskusnija od nas. To je finale, imamo i mi svoje šanse. Ove sezone smo igrali četiri puta sa njima, imamo dvije pobjede, jedan poraz i remi. Sjutra imamo šta da pokažemo i nadam se da ćemo podići trofej. Naš klub, naš grad zaslužuju jedan ovakav trofej". 

Ulaz na finalni meč Kupa je besplatan. Sudiće internacionalac Miloš Bošković. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније