Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta

28. 05. 2024. 21:29 >> 21:29

NOVI TRENER BAVARACA

Rumenige o Kompaniju: Još samo finalni detalji treba da se riješe

Član nadzornog odbora minhenskog Bajerna Karl Hajnc Rumenige izjavio je da je dolazak Vensana Kompanija na mjesto novog trenera tog fudbalskog kluba samo pitanje "finalnih detalja koji će biti riješeni".

Bajern traži nasljednika Tomasa Tuhela, čiji je ugovor prekinut poslije niza negativnih rezultata. Klub, koji je Bajer Leverkuzen ove sezone zbacio sa trona u njemačkom prvenstvu, doživeo je potom nekoliko neuspjeha.

Prvo je Ćabi Alonso odbio ponudu Bajerna i odlučio da ostane u Leverkuzenu, a potom su isto uradili i selektor Njemačke Julijan Nagelsman koji je produžio ugovor do 2026. i Ralf Rangnik koji ima ugovor sa selekcijom Austrije do 2026. godine.

Izbor je nedavno pao na Vensana Kompanija (38) koji je trenirao Anderleht i Barnli.

"Naš sportski direktor je odabrao Kompanija. To još nije zvanično, ali ostali su samo neki finalni detalji koji treba da se riješe", rekao je Rumenige u intervjuu za Skaj sport Italija.

Kontak dvije strane, kako je dodao, omogućio je - Pep Gvardiola.

Trener Mančester sitija, koji je radio u Bajernu (od 2013. do 2016), dobro poznaje Kompanija koji je bio kapiten "građana" od 2013. do 2019. godine.

"Veoma nam je pomogao. Imao ga je kao kapitena u Sitiju, a pratio ga je i kada je bio u Barnliju", rekao je Rumenige.

Prema pisanju njemačke štampe, postignut je načelni dogovor Kompanija i Bajerna, kao i dogovor sa upravom Barnlija, sa kojim belgijski trener ima ugovor do ljeta 2028. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније