Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

28. 05. 2024. 18:34 >> 18:34
1

NAKON MEČA U BUDVI

Nova žalba Ibra: Traže pobjedu Zete službenim rezultatom

Ne smiruje se situacija nakon posljednjeg meča baraža za popunu Druge fudblske lige. Fudbalski klub Ibar saopštio je da je uputio žalbu Komisiji za takmičenje FSCG zbog, kako su naveli, nepravilnosti u utakmici baraža između Budve i Zete. Kako je rečeno, igrač Budve sa brojem pet nije imao isti broj kao u duelu sa ekipom iz Rožaja.

"Poštovani, obaviještavamo vas da smo utvdili nepravilnost koja se desila na baražnoj utakmici za popunu druge lige, dana 27.05.2024 godine, između ekipa FK Budva - FK Zeta, odigrane u Budvi. Naime, kako se baražne utakmice za popunu Druge lige igraju po propozicijama druge lige i na osnovu pravilnika o fudbalskim takmičenjima, uprava FK ibar podnosi žalbu na nastup igrača FK budva sa brojem 5.

Na osnovu pravilnika o fudbalskim takmičenjima donijetog na sjednici izvršnog odbora dana 25.06.2019.god i izmjenama i dopunama istog pravilnika od 29.07.2020 i 29.06.2022.godine gdje se u članu 34, stav 4 jasno kaže da igrač seniorskog tima/Druge lige Crne Gore, može nositi jedan isti broj, koji je prethodno licenciran u Comet sistemu FSCG, a član 30, stav 2 propozicija za baraž, kaže da za sve što nije definisano sa propozicijama važe odredbe o fudbalskim takmičenjima i kako su sva tri kluba unaprijed licencirali sve igrače i poslali ih takmičarskoj komisiji.

Na utakmici koja se odigrala u Rožajama 22.05.2024.godine, igrač ekipe FK Budva koji je nosio broj pet bio je igrač sa imenom Marko Adamović, što je dostupno i na sajtu FSCG i na ostalim zapisnicima.

U trećoj utakmici baraža odigranoj dana 27.05.2024.god u Budvi, izmedu ekipa FK Budva i FK Zeta, broj pet u ekipi Budve nosio je Marko Stijepović, dok je broj 20 nosio Marko Adamović, čime je prekršeno pravilo po osnovu pravilnika o fudbalskim takmičenjima član 34 stav 4, dok su svi ostali igrači FK Budva nosili iste brojeve kao i u Rožajama, i pod istim imenima kako su prethodno upisani u Comet sistem.

Napominjemo vas da su iz FK Budva uvidjeli počinjenu nepravilnost i gore pomenutog igrača sa brojem pet zamijenili već na poluvremenu to jest u 46-om minutu.

Ističemo da se baraž igra po propozicijama druge lige, i podsjećamo vas da ste FK Ibar u prošlosti na isti način poništili utakmicu i registrovali je službenim rezultatom u korist Jedinstva iz Bijelog Polja, molimo vas da i u ovom slučaju postupite po propozicijama i disciplinskom pravilniku i da pomenutu utakmicu registrujete službenim rezultatom 3;0 u korist FK Zeta, kako ste i postupili prema nama u prošlosti za isti prekršaj." navode iz Ibra.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније