Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

27. 05. 2024. 20:46 >> 21:40
6

baraž za 2.cfl

Budvanska blamaža

Još jedna sramna stranica našeg fudbala i to na zaboravljenom stadionu Lugovi gdje je nekada davno igrao šampion Crne Gore. Nismo u bajci, naprotiv.

Budva i Zeta su igrali danas u posljednjem meču baraža za popunu Druge lige znajući da mogu da uđu zajedno, ako bude remi 2:2 ili naviše, a potom Budva slavi na penale.

Naopaki sistem takmičenja omogućio im je tako nešto, pa zašto bi rizikovali, ili pitanje treba da postavimo naopačke?

U prvom poluvremenu takozvana rapsodija Zete, pogađali su prvo Aleksandar Krstović, potom Marko Mujović a zatim i Vuk Popović, dok su u nekim situacijama igrači Budve to ispratili stajanjem i gledanjem što se više ne može vidjeti ni na terminima za rekreaciju. U nastavku veliki povratak Budve, dva gola postigao je Luka Medigović a jedan Andrej Vraneš, to je bilo idealnih 3:3, unaprijeđena verzija Švedske i Danske sa crnogorskim začinom C.

Problem je što je bilo još pola sata do kraja, ali nikakav problem za njih, uz ležanje i pimplanje stiglo se do devedesetog. Onda je ostao posljednji čin, Zeta je već ušla ali da bi ušli zajedno morala je na penale dobiti Budva da bi se uhvatio krug sa penalima iz Zete i Rožaja. I to se nepogrešivo desilo sa promašajima Zete već u prve dvije serije i golmanom koji je uspješno izbjegao loptu u sva četiri navrata kada su šutirali Budvani.

Bijela tačka koja se razlila u kvadratnom metru simbolično je označila krah našeg sistema na svim nivoima. Ako ljudi ovo treba da gledaju na zdrav razum, ako Komisija za takmičenje koja je i osmislila ovaj sistem komformistički i ovo želi da pusti kao legalno, onda je fudbal zaista otišao bespovratno u kandže krivih pojedinaca koji ne shvataju njegovu esenciju, a nadležni nisu u stanju da garantuju regularnost nijedne lige i nijednog baraža. Probili smo dno.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније