Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

25. 05. 2024. 14:20 >> 14:20

"NADAM SE DA ĆU SE VRATITI JEDNOG DANA"

Ćavi: Poštujem Laportinu odluku da me otpusti, uvijek ću biti navijač Barselone

Ringišpil - možda i jedina prava riječ koja može da opiše šta se sve izdešavalo na relaciji Ćavi-Barselona-Đoan Laporta.

U januaru je trener Barselone izjavio da odlazi iz kluba, godinu dana ranije od ugovora koji je imao.

Potom je krenula velika kampanja navijača Barselone koji su željeli svoju igračku legendu i dalje na klupi, sve do prije mjesec dana kada su kod Laporte kući, dvije strane dogovorile da Ćavi ostane trener i naredne sezone.

I samo mjesec dana kasnije, Laporta je odlučio da otpusti Ćavija i dovede Hansija Flika, bivšeg trenera Bajern Minhena i selektora njemačke reprezentacije.

Navodno Laporta se predomislio nakon 16. maja, dana kada je Ćavi u medijima govorio o finansijskoj situaciji u klubu, i kada je rekao da "ovo nije isti klub kao prije 20 godina, i da će navijači morati na to da se naviknu".

Laporti se to nije svijdelo i tada je prelomio da ipak zamjeni Ćavija.

Na prvoj konferenciji, poslije sada već potvrde svih strana da Flik preuzima Ćavi je kazao da je ponosan na svoj rad u Barseloni.

"Ovo su bili teški dani. Sada sam razbistrio glavu, i mogu reći da sam ponosan na dvije i po godine koje sam proveo ovdje kao trener. Nije bilo lako", kazao je on.

Rekao je i da poštuje odluku predsjednika kluba, iako mediji prenose da je čak tri puta pokušavao da priča sa Laportom a da je ovaj odbijao njegove pozive, i na kraju je pristao da se nađu na pomoćnom terenu gdje mu je kratko rekao da je bivši.

"Poštujem Laportinu odluku da me otpusti, na kraju krajeva on je taj koji odlučuje. Uvijek ću biti navijač Barselone i bodriću klub bez obzira na sve", kazap je Ćavi.

Igračka legenda koja je i kao trener prošle sezone osvojila La Ligu se nada da će se jednog dana da se vrati na Kamp Nou.

"Volio bi da se jednog dana vratim u Barsu. To je moj klub, klub mog života, svi koji me znaju mogu da potvrde. Ne želim da zatvorim vrata i mogućnost da se vratim u ovaj klub jednog dana".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније