Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

25. 05. 2024. 08:15 >> 08:15

PRVA LIGA - POSLJEDNJE KOLO

Mornar protiv Jezera za plasman u Evropu (TVCG2)

Utakmice posljednjeg, 36. kola, Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige biće odigrane danas.

Dečić, koji je osigurao titulu prvaka, ugostiće na Trening kampu Fudbalskog saveza, tivatski Arsenal.

Budućnost će biti gost Petrovca, dok će se u Baru sastati Mornar i plavsko Jezero. Barani imaju priliku da pobjedom ovjere plasman na evropsku scenu. Prenos sa "Topolice" pratite na TVCG 2 (19 časova).

Mornar i Budućnost, koji konkurišu za drugo mjesto, uoči posljednjeg kola imaju isti broj bodova, ali je barski tim bolji u međusobnom skoru.

“Poslije odlične igre i pobjede protiv Budućnosti na korak smo da ispišemo istoriju. Evropa je tu, potreban je još samo jedan mali korak kako bi ostvarili san svih generacija, čekan 100 godina. Igrali smo mnogo dobar fudbal cijele godine, a pogotovo imali “zlatno proljeće”. Nije slučajnost, padale su sve najbolje ekipe u crnogorskom fudbalskom šampionatu. Dva puta je pobijeđena Budućnost, nadigrali smo i pobijedili šampiona, ekipu Dečića, velikog rivala nikšićku Sutjesku. Nije mala stvar sakupiti deset bodova više od Budućnosti, devet od Sutjeske, šest od Dečića. Igrali smo napadački fudbal, lijep za oko, stvorili pobjednički mentalitet, pobjedjivali u serijama i Evropa je kruna svega vidjenog", kazao je trener Barana Zoran Đurašković, prenosi Barinfo.

"Plavo – bijeli“ na oproštaju od prvenstvene sezone žele da izvrše pritisak na Mornar.

"Petrovac nam ne leži u posljednje vrijeme, posebno u gostima, i baš zbog toga – izuzetno poštujemo rivala, ali uradićemo sve da to promijenimo. Mislim da protivnik ima kvalitetne igrače, da je ekipa homogena i da igra dobro, naročito u finišu sezone“, poručio je bek Podgoričana Uroš Ignjatović i dodao:

"Imamo motiv da slavimo u posljednjem kolu, naša želja je da osvojimo tri boda i pripremimo se na najbolji način za finale Kupa, jer cilj nam je da se na pravi način oprostimo od sezone – peharom“.

U Pljevljima će rivali biti Rudar i Sutjeska, dok će se na DG areni sastati Mladost i Jedinstvo, ekipe koje će kroz baraž pokušati da sačuvaju prvoligaški status.

Sve utakmice počeće u 19 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније