Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

22. 05. 2024. 22:50 >> 22:53
Čitaj mi:

ŠOU ADEMOLE LOKMANA

"Boginja" pronašla recept protiv "Farmaceuta": Atalanta srušila Leverkuzen za prvi evropski trofej

Fudbaleri Atalante su osvojili Ligu Evrope nakon što su u finalu savladali Bajer Leverkuzen sa 3:0 i tako osvojili svoj prvi evropski trofej, drugi generalnu ukupno u klupskoj istoriji.

Noć u kojoj je Ademola Lukman odigrao jednu od najboljih idnividualnih utakmica u istoriji finala nekog UEFA takmičenja sa tri pogotka.

Ne smije da se zaboravi ni Đan Pjero Gasperini, sjajni trener koji konačno dolazi do trofeja u Atalanti koju uspješno vodi od 2016. godine.

Sjajno je postavio svoj tim, totalno je nadigrao Ćabija Alonsa, imao je uvijek spreman odgovor, poziciono i napadački doktorat 66-godišnjeg trenera.

Koliko su njegovi momci dobro stojali najbolje govori podatak da Leverkuzen nije stvorio ni jednu pravu priliku za 90. minuta.

Igra se 12. minut kada je Atalanta odigrala "šuster-mat" i u tri poteza došla do prvog gola.

Kupmajners je uposlio Zapakostu, desni bek je sjajno probio i ubacio loptu, a Lukman na pravo vrijeme u pravom mjestu i bilo je 1:0.

Ni poslije primljenog gola nije Atalanta odustajala od agresivnog presinga, a to se isplatilo već u 26. minutu.

Presječena lopta na sredini, pas ka Lukmanu koji pravi dribling kojeg se ne bi postidio ni njegov slavni zemljak Džej Džej Okoča, kojim je totalno izbacio Granita Džaku, a onda sa nekih 18 metara precizan udarac.

Ako je koja ekipa ove godine pokazala da ima devet života onda je to definitvno Leverkuzen, i svi su očekivali da će Leverkuzen olujno da krene u nastavku.

Pogriješio je možda i Ćabi Alonso što je meč počeo bez Bonifejsa i bez Šika sa Adlijem kao jedinom napadačkom opcijom.

U drugom poluvremenu, Leverkuzen je imao posjed, ali je on bio dosta prazan, bez dobrog završnog pasa, bez i jedne prave prilike.

I onda u 75. minutu nova magija Lokmana, novi dribling, pa bobma ovog puta lijevom nogom za konačnih 3:0.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније